Događanja

WineOS 2016

Probrana vina i slavonske delikatese za Osječane

Osijek ovoga vikenda postaje središnje odredište ljubitelja vina. Naime, treće izdanje festivala vina i delicija WineOS donosi birana vina, slavonske delicije i cjelodnevnu zabavu. Upustite se se u eno-gastro avanturu i zadovoljite svoje nepce vrhunskim užitkom, poručuju organizatori.

Osječki vinoljupci odborajavaju sate do cjelodnevnog druženja i uživanja u vinu   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Osječki vinoljupci odborajavaju sate do cjelodnevnog druženja i uživanja u vinu. Naime, ovoga petka i subote posjetitelji će kušati vina iz čitave zemlje, Mađarske i Srbije.

Predah od vina nuditi će brojni domaći štandovi sa slavonskim delicijama, slasticama i biranim sirevima. Prošle godine festival je posjetilo oko 3000 ljudi, a organizatori se nadaju još većem broju.

"Posjetitelji, njima je naravno najzanimljivije kušati sva ta vina, upoznati se sa prizvođačima, sa vinarima, sa prizvođačima delicija, porazgovarati o proizvodima, saznati koji detalj više. Ono što je ove godine posebnost, biti će jedna festivalska vinoteka, jedna POP vinoteka koju smo organizirali u jednom prostoru gdje će svi posjetitelji moći kupiti proizvode koji im se budu svidjeli u ova dva dana"-kaže organizator Vinko Ručević.

A uzubuđenje posjetitelja dijele i sami izlagači. 60 ponajboljih vinara pripremilo je stotine litara sauvnigona, rosea, burgundca i graševine. S posjetiteljima će se družiti i na predavanjima i radionicama sommelierstva. One su gotovo pune, ističu organizatori. Polako ali sigurno raste interes za vinskom kulturom.

Svi  koji plate 50 kuna moći će se uvjeriti u kvalitetu vina već ovoga petka od 14 sati. Vino će se u oba dana točiti do 21 sat kada počinju i tulumi na kojem će nastupiti osječki DJ-evi i grupa Suzette.