EU

PROGRAM SOLIDARNOSTI SMANJIVANJA SOCIJALNIH NEJEDNAKOSTI

Švicarska za Hrvatsku osigurala 45 milijuna franaka

Sabor je raspravljao o prijedlogu potvrđivanja sporazumu između Saveznog vijeća Švicarske i Vlade RH o provedbi programa suradnje u sklopu kojeg je Švicarska za Hrvatsku osigurala pomoć od 45 milijuna švicarskih franaka.

Ilustracija   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Media Servis

Riječ o programu solidarnosti kojemu je cilj smanjivanje ekonomskih i socijalnih nejednakosti na području Europske unije. Ivan Pernar u ime Kluba Živog zida poručio je da je osnovni razlog nejednakosti između dviju zemalja bankarski sustav baziran na kamatama. Istaknuo je da nam taj program sigurno neće pomoći jer već 20 godina vodimo promašenu monetarnu politiku.

"Ako vidite da nas ova politika koja se provodi u našoj zemlji vodi u propast, zašto podržavate njen nastavak. Ako mi sami sebi ne pomognemo, neće nam nitko pomoći. Ovaj sporazum sa Švicarskom također nam neće pomoći, ništa neće promijeniti. Niti će smanjiti socijalne nejednakosti, niti će zaustaviti bijeg ljudi iz zemlje", rekao je Pernar. Reagirao je HDZ-ov Josip Borić.

"Ne razumijem zbog čega je Živi zid protiv toga ako ako nam netko želi pomoći, a radi se o donacijama. Zalažete se za ljude koji nemaju, koji su siromašni", rekao je Borić. "Nisam protiv toga da primimo 45 milijuna franaka, štoviše ja ću glasati za, ali ono s čim imam problem je to da ta pomoć neće riješiti naše probleme", kaže Pernar.