Događanja

ZIMA S FRANOM

Osnovnoškolci uče Francuski jezik uz likovne i filmske radionice

Vrijeme zimskog školskog odmora posebno je zanimljivo osnovnoškolcima uz Zimu s Franom. U društvu s vršnjacima školarci kroz cjelodnevni boravak uče Francuski jezik uz izvorne govornike, te sudjeluju na likovnim i filmskim radionicama.

Osnovnoškolci uče Francuski jezik uz likovne i filmske radionice   FOTO:STV
Piše: STV / Republika.eu

Zima s Franom program je koji je Francuska alijansa osmislila zajedno s nekoliko drugih institucija u kojemu se osnovnoškolcima od 7 do 12 godina starosti priređuju različite aktivnosti. Danas su u Muzeju likovnih umjetnosti osmislili i crtali plakate kojima će pozvati svoje vršnjake da im se pridruže na Ljeto s Franom.

"Do sada smo napravili plakate, radove koji su pratili izložbu 25. slavonski bienale. Djeca su crtala svoju sigurnu državu. To je bio grupni rad koji se radio etapno u nekoliko dana. Nakon toga su napravili svoje vlastite legende i opise radova, izjave umjetnika, tako da smo prošli cijeli proces izrade umjetničkog rada. Pogledali smo cijelu izložbu, prokomentirali smo sve umjetnine", kazala je muzejska pedagoginja Kristina Delalić Vetengl. 

Svakoga dana organizirane su i tjelesne aktivnosti, te kinematografska radionica. Osim kreativnog rada, djeca uče i francuski jezik. Do kraja tjedna djeca će imati još niz različitih izazova koji su iznenađenje, a naučit će još puno toga reći na Francuskom jeziku.