Zabava

RJEŠAVANJE LOGIČKIH ZADATAKA

Escape Room Osijek slavi prvu godinu rada

Virtualne igrice već neko vrijeme imaju i svoju stvarnu verziju. Rješavanje zagonetki i otkrivanje šifri uživo dok vrijeme istječe, mnogi će se složiti, donosi uzbuđenje i jedinstveno iskustvo. A njega je već godinu dana moguće dobiti u Escape Room-u u Osijeku, jedinom u ovom dijelu Hrvatske.

Escape Room Osijek   FOTO:Facebook
Piše: STV

Pravila su vrlo jednostavna. Igrači su zatvoreni u sobama i imaju 60 minuta za obavljanje zadatka – opljačkati banku prije dolaska policije i pobjeći iz sobe ili pobjeći iz zaglavljenog lifta. Ekipe se cijelo vrijeme prate, a igrači imaju pravo zatražiti pomoć ukoliko negdje „zapnu“.

"Escape igrice su počele kao virtualne igrice u Japanu gdje su bile klik igrice, dakle klikali ste po nekoj virtualnoj sobi, dobivali neke tragove odnosno hintove kako rješavati neke zagonetke. Isto su morali samo razmišljati. Postalo je vrlo popularno tako da se po svijetu razvila live verzija odnosno u pravoj veličini i u stvarnosti jer ljudima je ipak draže kad dođu i fizički sami nešto pokušaju napraviti. Sve je sastavljeno od logičkih trikova i zagonetki, samo uporabom malo mašte i razmišljanja se može doći do rješenja“ - kaže vlasnica Azra Staščik.

Iako je riječ o globalnoj ideji, osječka „Soba za bjeg“ ima jedinstvenu priču.

"Ovo nije franšiza, ovo je autentični Escape Room Osijek, dakle nije kopija ni jedne sobe iz bilo kojeg dijela svijeta nego smo sve radili i smišljali sami.“

Kroz osječki Escape Room dosad je prošlo više od tisuću osoba. A kako to izgleda došao se uvjeriti i gradonačelnik Ivan Vrkić koji je pohvalio ovu poduzetničku, turističku kao i zagonetnu priču. 

Inače, uspješnost rješavanja logičkih zadataka, odnosno prolaznost u Escape Room-u je 60%.