Gastro

KOBASICE - APSOLUTNI HIT ADVENTA

Preko 700.000 PIK kobasica prodano na adventu u Zagrebu

Ovogodišnji zagrebački advent posjetilo je nekoliko stotina tisuća ljudi, a tijekom 44 dana njegova trajanja posjetitelji su najviše bili privučeni okusom i mirisom kuhanog vina i kobasica. Zagreb, koji je već drugu godinu zaredom proglašen najboljom adventskom destinacijom u Europi i ove je godine imao bogatu ponudu raznovrsnih kobasica. Njihovu popularnost potvrđuje i brojka od preko 700.000 prodanih PIK kobasica, što je čak dvostruko više nego lani

Koje su kobasice bile najpopularnije na adventu?   FOTO:Imc-agencija
Piše: Republika.eu/ Priopćenje

Posjetitelji su ovog adventa imali mogućnost birati između domaćih, jače začinjenih, tradicionalnih ili pak novih okusa neizostavnih kobasica. U ponudi su tako bile - Blagdanska kobasica, Domaća dimljena, Debrecinka, Kranjska, Kranjska sa sirom, Ljuta kobasica, Ćebasa te klasični Hot Dog. 

Apsolutni hit ove godine bila je Ćebasa, savršeni spoj ćevapa i kobase koja se mogla isprobati i u posebnom specijalitetu - Ćebasi u somunu s kajmakom i bijelim umakom od češnjaka, parmezana i papra, što je oduševilo domaćine, ali i turiste. Ne manje zanimljiva bila je Domaća dimljena - polusuha kobasica koja je odličan odabir za sve ljubitelje rustikalnih okusa. Kako su Hrvati prilično tradicionalan narod kad je u pitanju izbor kobasica, svoje mjesto među najprodavanijim kobasicama našli su i klasici, Debrecinka - specifična za ovo doba godine te Kranjska - najpopularnija kobasica u kategoriji kobasica za kuhanje i pečenje. 

Advent je oduvijek vrijeme čarolije za sve generacije, a to svakako uključuje i dobre zalogaje. Ne čudi stoga da su pored mnoštva lampica te zabavnog sadržaja, upravo kobasice bile sastavni dio svakog druženja na kućicama u gradu i ono čemu se veselimo iz godine u godinu.