Događanja

PROGRAM MUZEJA LIKOVNIH UMJETNOSTI ZA TURISTE

Muzej likovnih umjetnosti atraktivan je turistima iz čitavog svijeta

Inozemni i domaći turisti, kažu podaci, vole hrvatske muzeje- iz godine u godinu raste broj posjetitelja. Nezaobilazna ruta uključuje muzeje, galerije, i druge prostore kulturne baštine. Svoju priliku na turističkoj karti vidi i Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku.

Muzej likovnih umjetnosti atraktivan je turistima iz čitavog svijeta   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Turistički obilazak Osijeka često se svodi na šetnju Tvrđom i Europskom avenijom. U muzejima i galerijama turisti se ne zadržavaju dugo. Ta se praksa mijenja - od sada će vodiči tursite voditi i u stručni obilazak i otkrivanja tajni svijeta umjetnosti Slavonije i Baranje.

Sve to stranim i domaćim gostima nudi naš muzej, kažu kustosi.

"Mora se naglasiti da je muzej jedan od možda posebnih otvorenih slobodnih gradskih prostora koji je zaista je otvoren za sve ne samo za naše sugrađane već i naše goste koji dolaze i ovisno o preferencijama naših ukusa mislim da se za svakog nešto može naći. Vidljivost je dakako uvijek važna i nekako mapiranje u svijesti ljudi"- kaže kustosica Valentina Radoš.

A za vidljivost i prepoznatljivost zaduženi su i turistički djelatnici.

Njima su kustosi izložili program i izložbe u 2017. godini. Brojni gosti u posjetu Osijeku žele vidjeti i iskusiti što više, kažu u TZ Osijek.

Turistički djelatnici spona su između posjetitelja i muzeja. I izložba je atraktivan kulturni proizvod te sastavni element dobre turističke priče.