Rukomet

OSJEČANKE U KADETSKOM SASTAVU PRUŽILE JAK OTPOR UMAGU

Poraz mladih rukometašica Osijeka protiv Umaga u ravnopravnoj igri

Rukometašice Osijeka doživjele su novi poraz u prvenstvu prve hrvatske lige. Osječanke su na Zrinjevcu izgubile od ekipe Umaga u 11.kolu rezultatom 24:26.

Odličan otpor osječkih tinejdžerki   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

Rukometašice Osijeka ionako posve u podmlađenom sastavu protiv Umaga nastupile su bez 2 najiskusnije igračice Julijane Krajnović i Mirte Špoljarić, te vrlo važne na vanjskoj poziciji Petre Jeršek, pa su nastuple praktički sve kadetske igračice od 15 i 16 godina uz Ivanu Zirn.

Nikada mlađa ekipa niti jednog kluba vjerojatno nije igrala u prvoj ligi i rezultat 24:26 za Umag u posve izjednačenoj utakmici do kraja može biti veliki poticaj za mladu trenericu Jelenu Crnov.

Osječanke su odlično parirale gošćama cijelu utakmicu čak i bile u vodstvu posebice na startu od 3-0, i da su smanjile broj tehničkih pogrešaka, sigurno bi bile blizu velikoj pobjedi.

Ivana Zirn je zabila 8 golova, a posebno se istaknula mlada 15- godišnja lijeva vanjska igračica Barbara Gilinger sa 7 golova.

-Meni je jako drago što samo ovako igrale, bravo za sve cure, šteta što nismo više uspjele, a bit ćemo i bolje vjerujem, riječi su mlade 15-godišnje Barbare Gilinger.

-Najprije moram reći da sam stvarno ponosna na svoje cure, igrale smo bez 4 važne igračice, koje su imale gripu, a inače su vrlo važne za ekipu, i ove cure su stvarno pokazale maksimum, da niej bilo tih tehničkih grešaka, imale bi šanse i za pobjedu, no oscilacije su normalne, to su cure sa 15 godina, i ja se uopće ne brinem za budućnost, ponosno je istaknula trenerica Jelena Crnov.

Jelena Crnov koja je do sada inače trenirala te mlade igračice u kadetskoj konkurenciji jako ih dobro poznaje i to je odličan spoj rada za budućnost sasvim sigurno.

Djevojkama niej stavljen imperativ ostanka u ligi, ali ukoliko ga ostvare bit će to pravo malo čudo.

I to tako treba gledati, bez obzira na rezultate i konačni plasman, osječki ženski rukomet čeka lijepa budućnost, samo je pitanje hoće li se te igračice moći zadržati kasnije u Osijeku.