Osječko-baranjska

''SNAŽNA I BEZREZERVNA PODRŠKA''

219 nastavnika i studenata osječkog Sveučilišta uputilo pismo podrške ministru Barišiću

Nastavnici i studenti osječkoga Sveučilišta uputili su pismo podrške ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću. Pismo je upućeno na adrese Hrvatskoga Sabora i Vlade, a potpisalo ga je 219 osječkih nastavnika i studenata.

Nastavnici i studenti osječkoga Sveučilišta uputili su pismo podrške ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću   FOTO:Nikola Vilic / CROPIX
Piše: Josip Dubrović / STV

Potpisnici u pismu navode kako izražavaju svoju snažnu i bezrezervnu podršku ministru Barišiću. Ističu kako je on u razdoblju od 2004. do 2015. godine svojim predanim radom izuzetno doiprinio razvoju Filozofskog fakulteta u Osijeku te bio zaslužan za rad cjelokupnog osječkog Sveučilišta.

O utemeljenosti tih tvrdnji svjedoči, kažu, podatak kako je profesor Barišić neposrednim angažmanom u integraciji Bolonjskoga načina studiranja presudno utjecao na modernizaciju studija i nastavnih procesa na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera. Uz to, podsjećaju, i kako je u tih deset godina Barišić sudjelovao i u izvedbi nastave te kako je nastavničkim obvezama pristupao odgovorno i predano.

"Ovim pismom odlučno se suprotstavljamo neprestanoj medijskoj i političkoj difamaciji profesora Barišića, a onda i tome da područje znanosti i obrazovanja bude predmetom ideološke i političke borbe. Budući da takva nastojanja smatramo nedopustivima, molimo vas da u svrhu očuvanja modernih europskih, kulturnih i civilizacijskih načela zaštitite ugled i čast ministra Pave Barišića, istaknutoga člana akademske zajednice, stručnog, cijenjenog i omiljenog profesora", stoji u pismu 219 osječkih nastavnika i studenata upućenom predsjednicima Hrvatske Vlade i Sabora.