Lokalni izbori 2017

''BANALIZACIJA BLAŽENSTVA U PREDIZBORNE SVRHE''

Ivana Šojat opalila po Vrkiću i Šišljagiću zbog 'puštanja u promet' Stepinčeve biste!

U Osijeku je jučer svečano otkrivena bista blaženog Alojzija Stepinca, zagrebačkog nadbiskupa i kardinala, kojega se smatra jednim od velikana Katoličke crkve u Hrvatskoj. Kritike stižu sa svih strana jer je, po mnogima, bista postavljena na neprimjerenom mjestu, na parkiralištu.

U Osijeku je jučer svečano otkrivena bista blaženog Alojzija Stepinca   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / I.K.

Prvo je na samoj svečanosti reagirao arhitekt Prgomet, a danas je na svom Facebooku kritiku uputila i HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka Ivana Šojat.

''MOŽE VAS BITI STID'': Pogledajte verbalni sukob gradonačelnika Osijeka Vrkića i arhitekta Prgometa!

"Je li riječ o sakralizaciji profano-urbanoga ili profanizaciji blaženika koji mnoge nadahnjuje? (...) Ili je možda u igri "dobri", stari Machiavelli koji veli kako cilj opravdava sredstva... Čak i kad su ta sredstva u blaženstvu upokojeni ljudi.", pita se Šojat.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

BANALIZACIJA BLAŽENSTVA U PREDIZBORNE SVRHE 

Danas je Stepinčevo, a jučer je kardinalu i blaženiku koji baš na današnji je dan dušu predao Bogu u rodnome Krašću svečano postavljena bista. U Osijeku. Ili je "puštena u promet". Na ulazu na parkiralište. Ispred limenoga panoa na kojemu ubuduće mjesto će pronaći jumbo - plakati. Je li riječ o sakralizaciji profano-urbanoga ili profanizaciji blaženika koji mnoge nadahnjuje? Toliko pitanja... Ili je možda u igri "dobri", stari Machiavelli koji veli kako cilj opravdava sredstva... Čak i kad su ta sredstva u blaženstvu upokojeni ljudi.