Ljubav & sex

DAN ZALJUBLJENIH

Savršeni pokloni za Valentinovo koje ne možete kupiti

Evo nas opet: vrijeme Valentinova - polu-prisilni „praznik“ dizajniran da bi zaljubljeni obasipali jedni druge darovima.

Ilustracija   FOTO:pixabay.com
Piše: Republika.eu/Elite Daily

Međutim, nedavno istraživanje koje je proveo Elite Daily pokazalo je da 43% žena ne želi na taj dan raditi ništa ekstravagantno, a 35% muškaraca je po pitanju Valentinova potpuno ravnodušno. 

Dakle, ne bi li bilo lijepo pronaći način na koji biste proslavili svoju ljubav bez prisilnog trošenja novca? 

Evo nekoliko divnih načina da pokažete svom partneru koliko ga/ju volite bez isforsiranih poklona i skupih večera.

 

Pružite ono što inače dobivate.

To može značiti toliko jednostavnih, ali divnih stvari! No, prvo se zapitajte u kojim situacijama partner stavlja vaše potrebe ispred svojih? Ako primjerice ustaju prije vas i kuhaju vam kavu jer znaju kooooliko vam se teško probuditi i razbuditi ujutro, zašto ovaj put vi to ne biste napravili za njih. Razmislite što druga strana vama neprestano daje i zamijenite uloge!

 

Olakšajte im nešto.

Postoje dvije vrste ljudi: oni koji se prilagođavaju problemima i oni koji ih rješavaju. Oni koji se prilagođavaju prihvaćaju stvari onakvima kakve jesu dok druga strana uvijek problem prepoznaje i rješava ga. Pa kako riješiti nešto čemu se partner prilagodio? Ako uvijek traže ključeve po kući, postavite kukicu ili neku posudicu blizu vrata gdje ćete oboje ostavljati ključeve čim uđete. Ispadaju mu stvari iz džepova najdraže prastare jakne koju nikad neće baciti? Zašijte ih. 

 

Pomozite im prijeći granice. 

Svi imamo dugu listu stvari koje bi željeli jednog dana probati. Pa možda je upravo Valentinovo taj dan. Ako se boje javnih nastupa, a htjeli bi probati pjevati karaoke, prijavite ih! Možda imaju strah od visine? Isplanirajte vikend planinarenje. Slobodno ih gurnite preko granica za koje znate da žele prijeći, ali se boje. Isto tako, prijeđite i svoje granice. Razmislite postoji li nešto što bi oni voljeli da vi učinite, a sigurno postoji. To može biti padobranstvo, novi potez u krevetu ili bilo što drugo. Skupite hrabrost i učinite to!

 

Koristite riječi!

Koje stvari vas impresioniraju kod ove osobe? Što vam je zabavno kod njih? Zbog čega ste se zaljubili u njih? Recite im! Zvuči kao klišej, ali nevjerojatno je što nekoliko riječi ohrabrenja, divljenja ili poštovanja učini za osobu.

 

I zapamtite, nije vam potrebna hrpa novaca, skupe večere i pokloni da bi rekli i pokazali nekom da ga volite, potrebni ste samo vi.