Lokalni izbori 2017

POTPISAN SPORAZUM

HSP AS i HČSP zajedno do pobjede u Vukovaru!

U vukovarskom hotelu „Lav“ održana je konferencija za medije gdje su HSP AS i HČSP grada Vukovara potpisali sporazum o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji na razini grada Vukovara te o zajedničkom izlasku na predstojeće Opće lokalne izbore u gradu Heroju.

HSP AS i HČSP grada Vukovara potpisali sporazum o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji na razini grada Vukovara te o zajedničkom izlasku na predstojeće Opće lokalne izbore u gradu Heroju
Piše: Priopćenje

Izlazak na navedene lokalne izbore koji se održavaju 21.05.2017. definiran je na način da će ove dvije stranke i drugi koji se ovom zajedništvu pridruže imati zajedničku koalicijsku listu i zajedničke kandidate za gradonačelnika grada Vukovara te njegove zamjenike.

Sporazum su potpisali čelni ljudi navedenih Podružnica, a konferenciji su nazočili dopredsjednik Podružnice HSP AS Vukovar i predsjednik Sindikata Luke Vukovar Josip Previšić, predsjednik Podružnice HČSP Vukovar Ivica Žulj, predsjednik Kluba vijećnika HSP AS u Županijskoj skupštini VSŽ Tomislav Džanak, glavni tajnik stranke Pero Ćorić i nezavisni kandidat stranaka potpisnica za gradonačelnika grada Vukovara Nikola Toth Fenix.

Na samom otvaranju konferencije Pero Ćorić podsjetio je da je naš kandidat za gradonačelnika jedan od legendarnih zapovjednika obrane Vukovara Nikola Toth Fenix, a da se radi o predratnom i poslijeratnom vukovarskom poduzetniku i gospodarstveniku.

Sadašnja aktualna vlast u gradu Vukovaru ne bi bila posložena na način kako je bez ijednog sudionika ove konferencije koji sjede pred Vama. Nismo zadovoljni načinom kako se upravlja resursima grada Heroja, a posebice nismo sretni sporim iznalaženjem rješenja kako zaustaviti odlazak mladih iz Vukovara. Jedini sam političar koji mjesecima ukazuje na problem da su dva najistočnija grada u Hrvatskoj Ilok i Vukovar, gradovi koji umiru, a ne promjenimo li stanje radikalno na bolje za četiri godine nećemo se imati kome obratiti. Ova današnja konferencija nije kraj nego početak. U narednih 100 dana, koliko nam je ostalo do navedenih izbora na dnevnoj bazi predstavljat ćemo stranke, udruge i istaknute pojedince koji podupiru i pridružiti će se ovom političkom zajedništvu“, rekao je Pero Ćorić.

„Ishodište ovog sporazuma jesu istovjetan politički program i zajednički kvalitetni kandidati s kojima ćemo zatražiti povjerenje građana“, poručio je u ime HČSP-a Ivica Žulj.

„Godine 1991. bio sam spreman poginuti za Hrvatsku i Vukovar, a danas sam spreman sve svoje znanje i sposobnosti staviti u službu stvaranja preduvjeta kako bi Vukovar postao i ostao grad poželjan za ostanak mladih. Gospodarstvo je ključna riječ kojom ću se baviti i kroz koje ću nuditi i iznalaziti rješenja za navedeno. Očekujem potporu svih slojeva društva za program koji ću u narednom periodu predstaviti, a najveću potporu očekujem od braniteljske populacije jer zaštita prava obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu kao i prava svih branitelja i njihovih obitelji moj su prioritet“, rekao je Nikola Toth Fenix.