Događanja

PANTOVČAK

Predsjednica se obraća javnosti u povodu dvije godine mandata

Dvije godine je prošlo od polaganja prisege predsjednice Države Kolinde Grabar Kitarović koja će se, u povodu dvogodišnjeg staža na Pantovčaku, obratiti javnosti.

Kolinda   FOTO:Emica Elvedji / CROPIX
Piše: Media Servis

"Prisežem svojom čašću da ću dužnost predsjednika Republike obavljati savjesno i odgovorno"..., prisegnula je tog 15. veljače 2015. godine Kolinda Grabar Kitarović za hrvatsku predsjednicu. Markov trg bio je prepun uzvanika ali i građana koji su početak njezinog mandata burno pozdravili. Dvije godine nakon, građani njezin rad ocjenjuju trojkom, a novinare je zanimalo kako ga vidi predsjednik Vlade Andrej Plenković:

Pa vrlo dobro, mislim da se trudi raditi na provedbi svog programa i na onome što je zadaća predsjednice Republike, a to je da brine o poštivanju svih hrvatskih institucija", rekao je Plenković.Nije tajna da Grabar Kitarović s bivšim predsjednikom Vlade i SDP-a Zoranom Milanovićem nije bila u dobrim odnosima, no nedavno je na Pantovčaku ugostila aktualnog predsjednika Davora Bernardića s kojim je porazgovarala o aktualnim zbivanjima. On ipak nije bio raspoložen ocjenjivati njezin mandat:

"Pa o tome će najbolju ocjenu reći hrvatski građani", rekao je Bernardić. I mnogobrojni političari i analitičari. No i ona sama u obraćanju na Pantovčaku.