Lokalni izbori 2017

DRAGAN VULIN OD IVANA VRKIĆA ZATRAŽIO ISPRIKU

Umjesto da štiti dostojanstvo građana našega grada, on napada svoje sugrađane

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin povodom objave na Facebooku gradonačelnika Ivana Vrkića kojom aludira na povezanost Dragana Vulina i srbijanskog ministra Aleksandra Vulina koji je poznat po svojim pročetničkim stavovima i izjavama, održao je danas konferenciju za novinare, a javnosti se obratio i priopćenjem.

Konferencija za novinare HDSSB-a   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Republika.eu / I.K.

"Objavu gradonačelnika Vrkića smatram potpuno neprimjerenom i uvredljivom. Naime, gradonačelnik Vrkić, s obzirom da obnaša javnu dužnost, mora biti spreman primiti konstruktivnu kritiku na svoj rad. Pogotovo on to treba znati, ako uzmemo u obzir činjenicu da se bavi politikom više vremena, nego što ja imam godina života. Posebno ističem da gospodina Vrkića poštujem kao gradonačelnika moga grada, ali i kao osobu koja mi po godinama može biti djed. Naprosto, kućni odgoj mi tako nalaže.

Međutim, ovom za mene šokantnom objavom vrijeđa ne samo mene, nego i moju obitelj. Prezime Vulin je staro hrvatsko prezime koje vuče korijene iz Dalmacije i koje s ponosom nosim. Nadalje, podsjetit ću ga da sam za vrijeme Domovinskoga rata, kao petogodišnji dječak, bio prognanik. Nažalost, pet članova moje obitelji, hrvatskih branitelja, dali su svoje živote u obrani naše domovine. Moj otac je također hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskoga rata, koji je 15. siječnja 1991. stupio u hrvatske postrojbe, gotovo godinu dana prije nego što je to učinio gospodin Ivica Vrkić. Također, za razliku od gradonačelnika Vrkića, niti ja niti bilo tko iz moje obitelji nikada nije uživao nikakve društvene povlastice. Ni prije Domovinskoga rata, ni poslije Domovinskoga rata. Nismo nikada dobili stan niti išta drugo. Posebno ističem da je moj otac danas u mirovini koja iznosi 2.050,00 kuna, a moja majka radi kao spremačica u jednoj osnovnoj školi.

Zbog svega navedenoga, od gradonačelnika Vrkića očekujem javnu ispriku zbog njegove neprimjerene i uvredljive objave.

Dodatno, šokantno je i to što gradonačelnik Vrkić, umjesto da štiti dostojanstvo građana našega grada i posebno hrabrih hrvatskih branitelja koji su ga obranili odlučnom reakcijom na poruke iz Republike Srbije, on napada svoje sugrađane i one ljude koji su branili naš Osijek i našu domovinu Hrvatsku", poručio je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Zamjenik predsjednika HDSSB-a Karlo Šatvar na press konferenciji rekao je kako je gradonačelnik grada Osijeka dobio mandat od građana da štiti interese građana, a nama se događa obrnuto.

Dodao je i kako ovo nije usamljen slučaj. Podsjetio je na sličnu, nervoznu reakciju gradonačelnika, i to na protekloj sjednici Gradskog vijeća gdje je oko pitanja Kazamata napao članove HDLU-a.

Posebno zabrinjava, rekao je Šatvar, što gradonačelnik ne može primiti argumentiranu kritiku i odgovoriti argumentima, već se u nedostatku istih spušta na razinu neprimjerenu gradonačelniku grada Osijeka, ali niti čovjeku s tolikim političkim iskustvom.

"U ovome iščitavam da ga možda hvata panika. Tko god ga kritizira, on u njemu vidi neprijatelja, protukandidata. Pa, živimo u demokratskom društvu, gdje se kritika može javno izreći, a tko će se kandidirati vidjet ćemo, ima dosta vremena do izbora", zaključio je Šatvar.