Lokalni izbori 2017

NAJAVILI DALJNJE AKTIVNOSTI

Aktivni nezavisni umirovljenici samostalno izlaze na predstojeće lokalne izbore

Početkom kolovoza prošle godine u Osijeku je osnovana nova stranka – Aktivni nezavisni umirovljenici. Riječ je o 17. umirovljeničkoj stranci na domaćoj političkoj sceni. Danas, nakon nekoliko mjeseci rada, otvorili su vrata svojeg prostora u osječkom Podhodniku i najavili daljnje aktivnosti, osobito one uoči skorašnjih lokalnih izbora.

Aktivni nezavisni umirovljenici samostalno izlaze na predstojeće lokalne izbore   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Sara Grepo

Stranka Aktivni nezavisni umirovljenici svoj je prostor dobila na javnom natječaju Grada, a u njemu će još više povećati svoje aktivnosti. Od danas su krenuli sa dvije nove – anketom kroz koju će dobiti uvid o socijalnom i imovinskom statusu umirovljenika u Osijeku. Na taj način žele dopuniti program rada stranke, a uz nju provode još jednu.

''I druga anketa s kojom također danas krećemo – to je anketa kojom želimo čuti mišljenje umirovljenika oko potencijalnih kandidata za gradonačelnika Grada Osijeka jer jedno je što čujemo svakodnevno, kada se kaže da je obavljena anketa na radiju ili u medijima. Međutim mi želimo da neposredno naši umirovljenici u Gradu Osijeku se izjasne", rekao je predsjednik stranke ANU Drago Šerić.

Ankete traju do kraja mjeseca, a kada se objave kandidati za župana, učinit će isto, dodao je Šerić. Predsjednik stranke, također je i naglasio da se i kao član Gradskog vijeća još više zalaže za sve teme koje se tiču umirovljenika, a stranka će samstlano izaći i na lokalne i na županijske izbore.

''Ono što se meni čini dobro, a to je da su naši umirovljenici aktivni. Na taj način drže i podržavaju svoju životnu kondiciju, a s druge strane pokazuju da kroz svoj vrijedan rad, jednako vrijede i sada, u ovim godinama, kao što su vrijedili onda kad su dnevno obavljali poslove i učinili ono što je za Osijek najvažnije – bez njih danas Osijek ne bi izgledao ovako i ja svaku priliku koristim da im se zahvalim", dodaje Šerić.

Radno vrijeme u prostorima Podhodnika je ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 10 do 12 sati, utorkom i petkom od 17 do 19 sati, a svi umirovljenici i socijalno ugroženi su dobrodošli, kao i prijedlozi za nadopunu rada stranke, naglasili su danas njezini članovi.