Glazba

OLIVER I GIBONNI SA NAJVIŠE NOMINACIJA

Mlada osječanka Mia Dimšić nominarana u četiri kategorije za nagradu Porin

Nominacije za 24. Porin su objavljene! Prema glasovima struke najviše ih osvojio album „Familija“ Olivera i Gibonnija.

Piše: Glas Slavonije / Republika.eu

Od ukupno 12 nominacija, Oliver i Gibonni  kao duo osvojili su njih pet: za album godine, album pop glazbe, najbolju vokalnu suradnju za pjesmu „Sreća“, produkciju i snimku.

U pojedinačnoj je konkurenciji Oliver Dragojević osvojio četiri nominacije za skladbu „Gdje to piše?“, a Gibonni tri za skladbu „Udica“, naravno obije s albuma „Familija“.

Drugi po broju nominacija je Matija Dedić s pet, a jednako toliko je u kategorijama klasične glazbe osvojio i Cantus ansambl za album „Cantus live(s) – 15 godina Cantus ansambla“.

Četiri nominacije za Porina dobila je mlada Osječanka Mia Dimšić. Mia je nominirana za pjesmu godine za „Život nije siv“ , a ista ta pjesma nominirana je za najbolju produkcija i najbolju snimku (Branimir Jovanovac) i najbolji video spot (režija Boris Sekulić).

Po četiri nominacije dobili su Detour, Elemental,  Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a. Riječki rokeri Let 3 imaju tri nominacije, a njihov album „Angela Merkel …“ nominiran je i u kategoriji za album godine, gdje su mu konkurencija Detour, Oliver & Gibonni, Elemental i Sara Renar.  Sara Renar ujedno je osvojila dvije nominacije za album „Tišina“, a isto toliko dobili su Massimo, Igor Geržina, Parni Valjak, Damir Kedžo i Antonela Doko, koja je nominirana i za najbolju žensku vokalnu izvedbu, kao i za najboljeg novog izvođača, gdje joj konkuriraju Mario Petreković i Zrinka Posavec. U kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe nominacije su dobili Tereza Kesovija, Hrvoje Hegedušić i Jelena Rozga, a Jacques Houdek ove je godine nominaciju dobio za najbolji album tamburaške glazbe „Tko je, srce, u te dirn’o?“. Dodjela Porina biti će 17. Ožujka u Splitu.

Izvor: Glas Slavonije