Lokalni izbori 2017

BITKA ZA ZAGREB

Mrak Taritaš: Švaljek nismo nudili ništa

Dok HDZ i SDP još važu kad je u Zagreb u pitanju HNS-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš i nezavisna Sandra Švaljek u punom su zamahu. Švaljek je kategorički odbacila navodnu ponudu HNS-a da se pridruži timu Anke Mrak Taritaš, a ona za Media servis poručuje: nismo joj ni nudili mjesto dogradonačelnice.

Anka Mrak Taritaš   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Što su lokalni izbori bliže to je i kampanja sve žešća. Sandra Švaljek nije birala riječi na navodnu ponudu sve izglednije oporbene koalicije protiv Milana Bandića. S korumpiranim HNS-om, pa tako i njihovom kandidatkinjom nije moguća nikakva suradnja, oštra je Švaljek.

„Ponuda koja je išla preko medija pokazuje da se HNS toliko zanio u podjeli fotelja pa je usput i meni ponudio jednu, ali nisu shvatili da ja nisam iz tog filma. Jasno kažem: klijentelizmu u Zagrebu na kraj može stati samo nestranačka i nezavisna kandidatkinja kao jedina prava oporba Milanu Bandiću“, rekla je Sandra Švaljek. Švaljek poručuje da ide po pobjedu, a ne plaši je ni vjerojatna podrška SDP-a HNS-ov Mrak Taritaš. Uvjerena je da će joj dio SDP-ovih birača dati glas, te da se njihov broj povećava iz dana u dan zbog neodlučnosti na Iblerovom trgu. HNS-ova Anka Mrak Taritaš za Media servis poručuje nema govora o podjeli fotelja, Švaljek nismo nudili ništa. Na njezinu oštru reakciju ovako odgovara.

"Moj komentar samo može biti u smislu znate ova kampanja je jako duga i naporna i ja je nemam namjeru voditi na način da napadam bilo koga. Kampanju treba voditi pozitivno, te nuditi konkretna rješenja i programe za promijene u gradu. Dvije trećine Zagrepčana su rekli da žele promijene" Aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u svom je stilu komentirao rezultate anketa protukandidatkinja prema kojima dvije trećine Zagrepčana traži promjene.

"Ne bi ja to šlogao ne znam ja tko je to radio to pitajte njih tko ih je radio, ankete uvijek netko naruči, netko plati, a netko čita", istaknuo je Bandić. "Ne vjerujete u ankete" "Ja vjerujem u dragog Boga", rekao je Bandić.Na pitanje očekuje li podršku HDZ-a, pa makar i onu prešutnu Bandić je u svom stilu odgovorio da očekuje podršku sugrađana. A Anto Đapić ponovno želi biti gradonačelnik Osijeka. Aktualni predsjednik osječkog Gradskog vijeća i čelnik stranke Desno Osječanima obećava proširenje tramvajske mreže, poticanje za izvrsnost odličnih maturanata, besplatni javni prijevoz za umirovljenike i povratak porodiljnih naknada od 4 tisuće kuna po djetetu.

"Politički imperativ mi je Osijek pretvoriti u velesajamski grad. Posebna politika će biti usmjerena ka snažnom razvoju neispunjenih potencijala turizma i obrtništva grada Osijeka", rekao je Đapić. Rekao je da, temeljem onoga što je ostvario kao gradonačelnik, može jamčiti proširenje tramvajske mreže u gradu, poticanje za izvrsnost svih odličnih maturanata te besplatni javni prijevoz za umirovljenike i povratak porodiljnih naknada 4 tisuće kuna po djetetu, što je bila praksa dok je bio gradonačelnik.