Glazba

S PJESMOM POKRENUTA I KAMPANJA

"My Friend" - pjesma kojom će Jacques predstavljati Hrvatsku za pjesmu Eurovizije!

Jacquoes Houdek predstavljat će Hrvatsku na 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije s pjesmom "My Friend".

Jacques Houdek   FOTO:Damjan Fiket
Piše: Republika.eu / HRT

"Kao i svakom pjesmom dosad tako i ovom eurovizijskom želim među ljudima proširiti osjećaj zajedništva, prijateljstva i uvažavanja različitosti", rekao je Jacques.

S naslovom pjesme počinje i digitalna kampanja naziva #beMyfriend, koju je uz pomoć svog tima osimislio naš eurovizijski predstavnik.

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju kojoj je cilj motivirati ljude na širenje, stvaranje i obnavljanje prijateljstva.

"Sjetite se svojih prijatelja, razveselite ih fotografijom koju ćete im posvetiti, pokažite im koliko vam znače, ostvarite nova prijateljstva. Neka ova pjesma i kampanja #beMyfriend slave prijateljstvo, tu životnu radost i neprocjenjivo bogatstvo koje se temelji na ljubavi, povjerenju i međusobnome uvažavanju" poruka je Jacquesa Houdeka.

Slavimo različitost slogan je ovogodišnjega eurovizijskoga natjecanja, koje će se održati od 9. do 13. svibnja u Kijevu. „Vjerujemo da će do objave novih zanimljivosti povezanih s našim nastupom na natjecanju za pjesmu Eurovizije, kampanja #beMyfriend pozitivno utjecati na stvaranje prijateljskoga ozračja i slavljenje različitosti na koje poziva i slogan Eurovizijeˮ, poruka je Jacquesova tima.

"Drago nam je što je Hrvatska radiotelevizija nakon prošlogodišnjega uspješnog povratka ponovno prisutna na ovoj jedinstvenoj i specifičnoj glazbenoj manifestaciji. Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije, Drugome programu Hrvatskoga radija te s pomoću multimedijske usluge HRTi", podsjetio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar.