Osječko-baranjska

BOLJŠEVIČKO LICE ŽUPANA

Šišljagić smijenio još osam politički nepodobnih članova upravnih vijeća, čime se brojka smijenjenih popela na trideset i tri!

Samo nepuna tri mjeseca prije nadolazećih lokalnih izbora župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, nastavio je provoditi masovne političke čistke u upravnim vijećima županijskih ustanova i tvrtki. Povod tim smjenjivanjima dojučerašnjih stranačkih kolega su kažu upućeni, Šišljagićeve najave izrečene u užem krugu svojih preostalih suradnika kako će se obračunati svim sredstvima, sa svima onima koji nisu stali uz njega tijekom protekla tri mjeseca nakon neuspjelog pokušaja unutarstranačkog puča u HDSSB-u.

Vladimir Šišljagić   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Republika.eu / R.I.

Podsjećamo, unutarstranački puč u HDSSB-u s namjerom nestatutarnog preuzimanja stranke se tajno pripremao tijekom listopada prošle godine pod vodstvom Šišljagića i Dinka Burića, no pokušaj puča je u posljednji trenutak otkriven, a završio je trenutnim isključenjem Šišljagića i Burića iz stranke. 

PROČITAJTE: Motiviran osvetom, Šišljagić je smijenio više od 20 bivših stranačkih kolega!

PROČITAJTENakon što je načelnik Vladislavaca Tomas izdao Šišljagića i prešao u HDZ, on mu nakon svega 8 dana od postavljanja smijenio člana Nadzornog odbora Vuka.d.d.

Nakon što mu nije uspio pokušaj smijene Nadzornog odbora u Cestingu prije dvadesetak dana, na Izvanrednoj skupštini Društva, u javnost su iscurile provjerene informacije kako je župan Šišljagić još prije više od mjesec dana napravio „liste za odstrel“ članova nadzornih odbora i upravnih vijeća županijskih ustanova i tvrtki.  

Smijenjenima ne vjeruje, ali vjeruje onima kojima se sudi radi korupcije   

Osim dosadašnjih čistki koje je župan proveo kada je samo u nekoliko dana smijenio dvadeset i pet članova upravnih vijeća i nadzornih odbora, prije nekoliko dana donio je odluku o smjenjivanju još osam članova upravnih vijeća uglavnom zdravstvenih ustanova i Doma za starije i nemoćne osobe-Osijek. 

Tako je u Upravnom vijeću Opće bolnice Našice razriješio predsjednika Željka Tomljenovića,  Ivana Božičeka i Darija Vlajnića, a imenovao Dražena Brkića, Danijela Fridla i Zlatka Vinkovića. 

Istog dana razriješio je članove Upravnog vijeća Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora „SUVAG“-Osijek, predsjednika Damira Gregorovića i člana Ivanu Starčević, a imenovao Maria Opačka za predsjednika i Marinu Kralj-Novokmet za člana. 

Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe-Osijek također je osjetilo županovu kadrovsku „metlu“, koja je pomela članicu Anu Čalušić, a na čije je mjesto Šišljagić imenovao svog šefa kabineta Ivana Karalića. 

Ovim razrješenjima treba dodati i službeno razrješenje predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja Donji Miholjac, Krešimira Bubala i Karla Šatvara koji su sami podnijeli ostavke zbog nezakonitosti rada te županijske ustanove, a na koje župan blagonaklono već godinama gleda. Istom odlukom umjesto Bubala, na mjesto predsjednika Upravnog vijeća postavljena je Zvjezdana Tuma-Pavlov, osoba od županova povjerenja, a inače poznate po tome što se protiv nje vodi sudski progon zbog osnovane sumnje na korupciju.

Za članove Upravnog vijeća Doma zdravlja Donji Miholjac imenovani su Darijan Kovačević i Kristina Val.  

Prema informacijama kojima raspolažemo, rješenja o donesenim odlukama su napisana i spremna su za otpremu poštom.

R.I.