Lokalni izbori 2017

LOKALNI IZBORI

Đapić: Osijeku treba kineziološki fakultet

Dan uoči dodjele nagrade za naj sportaša grada Osijeka, kandidat za gradonačelnika Anto Đapić ispred stranke DESNO iznio je nekoliko prijedloga za unaprjeđenje stanja osječkog sporta.

Anto Đapić   FOTO:STV
Piše: Antonio Bunoza / STV

Mislimo da je Osijek vrlo potentan grad za sport, ali da bi maksimalno razvili potencijale treba prije svega donijeti strategiju o razvoju sporta u gradu Osijeku, kazao je Đapić.

"Ta strategija treba sadržavati u sebi nekoliko bitnih elemenata. To je prije svega dovođenje punog fakulteta kineziološkog na sveučilište u gradu Osijeku. Grad koji ima preko 20 tisuća studenata mora imati takav jedan fakultet u svome gradu. Moramo stvarati maksimalne uvjete za ostanak naših vrhunskih sportaša koji se iznjedre u gradu Osijeku jer nam se događa već desetljećima jedna činjenica da kada naši sportaši stasaju zbog nedostatka kvalitetnog stipendiranja, mogućnosti treniranja, stručnog kadra, smještaja, radnih mjesta, nemogućnosti funkcioniranja odlaze iz Osijeka u druge sredine. Praktički ono što je ulagano u njih nestaje u trenutku odluke njihove o napuštanju" - rekao je Anto Đapić, predsjednik stranke DESNO.