Razno

AH, TAJ PONEDJELJAK

10 savjeta pomoću kojih će ponedjeljak postati vaš najdraži dan u tjednu

Vikend je opet brzo prošao, ponedjeljak je tu i opet morate na posao. Najradije biste ostali u krevetu cijeli dan? Donosimo vam savjete koji će vam pomoći prebroditi prvi dan u tjednu.

Ilustracija   FOTO: Pixabay
Piše: Republika.eu / Wanderlust.com
1. Probudite se s osmijehom
 
Možda zvuči smiješno, ali isplati se probati. Probudite se s mišlju da će današnji dan biti predivan. Mislite samo na ono što vas čini sretnima. Poznato je da osmijeh i pozitivan stav čine čuda.
 
2. Zavolite sami sebe
 
Koliko ste puta čuli rečenicu: Ako ne volimo sami sebe, ne možemo voljeti ni druge? Nema ništa loše u tome da budemo svjesni svojih vrlina i znamo koliko zapravo vrijedimo. Zato razmislite o dvije-tri stvari koje volite o sebi i imajte ih na umu.

3. Usrećite nekoga
 
Iznenadite svog partnera, prijatelja, dijete ili pak kućnog ljubimca velikim jutarnjim zagrljajem i osmijehom. Podijelite s njima nešto pozitivno i učinite i njihovo jutro sretnijim.

4. Prije nego započnete svoj dan, popijte čašu vode i pojedite nešto
Dan je dug, stoga treba dobro napuniti baterije. Čaša vode natašte pomoći će vam izbaciti toksine iz tijela, a zdrav i hranjiv doručak učinit će da cijeli dan budete puni energije.
 
5. Budite zahvalni
 
Kada bolje razmislite, vaš ponedjeljak i nije tako strašan. Zdravi ste, vaše osnovne životne potrebe su ispunjene, imate krov nad glavom? Razmislite o ljudima koji nisu tako sretni u životu kao vi i budite zahvalni na onome što imate.
 
6. Dok idete na posao, slušajte omiljene pjesme i razmišljajte o svemu što imate u životu
 
Poznato je da glazba podiže raspoloženje, a vaša omiljena pjesma može samo povećati učinak. Dok slušate glazbu, razmislite o onome na što ste osobito ponosni i što ste u posljednje vrijeme učinili da se zbog toga osjećate izvrsno.

7. Posložite prioritete
 
Sigurno ste puno puta započeli rečenicu s Od ponedjeljka ću... Međutim, ne možete sve započeti od ponedjeljka. Napravite popis stvari koje ste započeli, a moraju biti dovršene u skorije vrijeme. Budite samouvjereni i ne dopustite da vas išta omete u naumu.
 
8. Napravite pauzu
 
Tijekom napornog dana potrebno je nekoliko puta stati, zatvoriti oči i duboko udahnuti. Čak i ako se to odnosi na samo nekoliko trenutaka, bit će vam dovoljno da razbistrite misli i krenete dalje. Kratka pauza od pet minuta može vam pomoći da se ponedjeljkom bolje snađete na poslu.
 
9. Pohvalite nekoga ili dajte kompliment
 
Kada vas netko pohvali ili vam udijeli kompliment, osjećate se vrlo sretno i ispunjeno, zar ne? Ispunite i vi nečiji dan pohvalom ili komplimentom. Time ćete se i vi osjećati bolje.
 
10. Razmislite o svojim ciljevima
 
Ponekad imamo potrebu sami sebi postaviti određena pitanja. Međutim, često smo toliko zauzeti da zaboravimo koji su naši životni ciljevi. Zato je potrebno s vremena na vrijeme odgovoriti si na pitanje Što mojem životu daje smisao? Odgovor će vas učiniti ispunjenijima.
 
Izvor: Wanderlust.com