Lokalni izbori 2017

HSP AS

Samo u Hrvatskoj premijer u društvu prvog špijuna dočekuje čelnike nogometnog saveza!

Nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića i čelnog čovjeka HNS-a Davora Šukera, javnosti se priopćenjem obratila HSP AS. "U kakvoj nam je situaciji nogomet najbolje govori činjenica kako je za najbliže suradnike koji su nazočili sastanku premijer odabrao ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića te šefa SOA-e Danijela Markića. Mi smo valjda jedina država na svijetu gdje se premijer s čelnicima sportskog saveza sastaje u nazočnosti „prvog špijuna“ u državi!", kažu među ostalim.

Šuker na ulazu u Banske dvore   FOTO:Damir Krajac / CROPIX
Piše: Republika.eu / priopćenje

Priopćenje prenosimo i cijelosti:

"Nakon sportskog cirkusa u nedjelju na utakmici između Cibalije i Dinama, karavana je danas stigla i do Banskih dvora gdje je premijer Andrej Plenković ugostio čelnog čovjeka HNS-a Davora Šukera. U kakvoj nam je situaciji nogomet najbolje govori činjenica kako je za najbliže suradnike koji su nazočili sastanku premijer odabrao ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića te šefa SOA-e Danijela Markića. Mi smo valjda jedina država na svijetu gdje se premijer s čelnicima sportskog saveza sastaje u nazočnosti „prvog špijuna“ u državi!

Premda su pravila FIFA-e i UEFA-e jasna po pitanju neuplitanja politike u nogomet, stvari su očito u domaćem nogometu otišle toliko daleko da ih mogu riješiti samo hrvatske obavještajne službe! Nakon što su „glavni igrači“ hrvatskog nogometa završili na sudu zbog optužnica za nanošenja štete Dinamu i državnom proračunu, one „sporedne igrače“ očito moraju obrađivati tajne službe, jer priču o tome kako su se ove znamenite ličnosti sastale samo vezano uz organizaciju utakmice Hrvatske i Ukrajine apsolutno ne drže vodu!

S druge strane, one sportske, ono što posebno bode u oči jest činjenica kako je Cibalia u svojoj borbi za opstanak teško oštećena protiv nekad velikih klubova Hajduka i Dinama koji su nezasluženo uz pomoć sudaca odnijeli 4 boda koja možda opstanak znače. Bez zaštite sustava, bio on nogometi ili državni, manjim klubovima ostaje jedino uzdati se u stihove „O Boze čuvaj ti naše golubove i sirotinju Jer bogati se i onako za sebe pobrinu!“

Nažalost, u hrvatskom nogometu jedino što valja na kraju je reprezentacija i hrvatski navijači! Nastave li se uništavati nogometne baze, što jedna Cibalia koja je dala značajan broj reprezentativaca Hrvatske svakako jeste, bojimo se kako ćemo ostati u budućnosti i bez reprezentacije!

I u konačnici, apsolutno se slažemo s premijerom Andrejom Plenkovićem da Vlada i Sabor ne biraju čelnike HNS-a, već ih biraju izaslanici od kojih većina ipak ima više veze s njegovom strankom, nego što su u životu imali doticaja s loptom i nogometnim terenom. Hrvatski nogomet vapi za odlučnim koracima koji će, bojimo se, i ovaj put izostati ako je suditi po reakcijama s današnjeg sastanka!", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HSP AS Hrvoje Niče