Ljubav & sex

ORGAZMOM DO ZDRAVIJEG ŽIVOTA

Razlozi zbog kojih biste svaki dan trebali voditi ljubav

Pod stresom ste? Ne možete zaspati ili vam je naporan dan zadao glavobolju? Donosimo vam deset jako dobrih razloga zbog kojih biste svaki dan trebali voditi ljubav sa svojim partnerom.

Ilustracija   FOTO: Pixabay
Piše: Republika.eu / Lifehack.org
1. Seks smanjuje stres
 
Ako ste imali dug dan na poslu ili se osjećate pomalo napeto, seks će vam pomoći da se opustite te će razinu stresa svesti na najmanju moguću razinu. 
 
2. Seks je vježba u kojoj je užitak zagarantiran
 
Ako vam se diže kosa na glavi kad vam netko spomene riječ vježbanje, ne brinite jer niste jedini. Međutim, kada je riječ o vježbi koja podrazumijeva seks, priča je potpuno drugačija. Za vrijeme seksa, brzina disanja je veća, što rezultira gubitkom kalorija. Ako prakticirate seks tri puta tjedno, na godišnjoj razini možete potrošiti čak 7500 kalorija, što nije nimalo zanemarivo, zar ne?
 
3. Potpomaže vaš imunološki sustav
 
Tijekom seksa otpuštaju se antigeni poput imunoglobulina A koji dokazano djeluje u borbi protiv prehlade, pa čak i gripe. 
 
4. Smanjuje krvni tlak
 
Dokazano je da seks snižava dijastolički krvni tlak, odnosno njegovu donju vrijednost. Dakle, ako imate problema s visokim krvnim tlakom, znate što vam je činiti.
 
5. Održava srce zdravim
 
Kao što seksom gubite kalorije, tako poboljšavate i rad vašeg srca. Jedno istraživanje je pokazalo da muškarci koji često prakticiraju seks imaju 45% manje šanse dobiti neku srčanu bolest.
 
6. Seks pomaže pri ublažavanju boli 
 
Ako vas boli glava ili bilo gdje drugdje osjećate neku bol, prije nego što posegnete za tabletom, uhvatite svog partnera i odvedite ga u krevet. Vaša bol bit će drastično smanjena, a vaš partner i više nego zadovoljen.
 
7. Osnažuje mišiće zdjelice
 
Poznato je da se seksom aktivira većina vaših mišića. Kako se aktiviraju mišići leđa i nogu, tako su aktivni i mišići zdjelice. Ojačani mišići zdjelice pomoći će vam i da lakše doživite orgazam. Postoji li bolji način za osnaživanje mišića od ovoga?
 
8. Seks smanjuje rizik od raka
 
Česti seks, osobito kod muškaraca, smanjuje rizik od nastanka raka. Dokazano je da muškarci koji ejakuliraju više od dvadeset puta mjesečno imaju manju šansu dobiti rak prostate.
 
9. Seks vam omogućuje kvalitetan san
 
Koliko puta je vaš muškarac utonuo u san odmah neposredno nakon seksa? Poznato je da ejakulacija izuzetno smiruje muškarce, ali i žene se također osjećaju vrlo opuštajuće nakon što dođu do vrhunca.
 
10. Seks vas čini deset godina mlađima
 
Vjerovali ili ne, ako vodite ljubav tri puta tjedno, možete izgledati čak deset godina mlađe. 
 
Sada i službeno imate dobar izgovor za vođenje ljubavi više od jedanput tjedno, stoga zgrabite svoga partnera/partnericu i prionite na posao.
 
Izvor: Lifehack.org