Crna kronika

[FOTO-VIDEO] POLICIJSKI EPILOG DERBIJA

Navijačima oduzeto 100-tinjak baklji, signalnih raketa i druge pirotehnike

Policija je imala više posla prije same utakmice Osijeka i Haduka nego što je imala za vrijeme i nakon nje

Piše: M.Ć. / STV

Pregledom terena pronađeno je 64 komada raznih pirotehničkih sredstava skrivenih noć uoči utakmice u odvnodnom kanalu – kazali su u osječko-baranjskoj policijskoj upravi. 

Osim toga, zaplijenjeno je 32 dodatna komada pirotehničkih sredstava koju su navijači pokušali unijeti pri ulazu na stadion. 

Na policiji je zadržano 8 alkoholiziranih osoba, jedna osoba dovodi se u vezu s drogom, a dvije osobe zatečene su na stadionu koje od prije imaju izrečenu zaštitnu mjere zabrane pristupa stadionu uz obvezu javljanja u policijsku upravu.

"Tijekom utakmice nepoznata je osoba pokušala na istočnu tribinu unijeti ruksak koji je odbacio nakon što je primijetio policiju. Pregledom ruksaka policijski službenici pronašli su 32 pirotehnička sredstva (baklje). 

Na istočnoj tribini prepoznata su dva nepoznata počinitelja s prethodne utakmice (Osijek-Rijeka), kojima su policijski službenici, na kraju utakmice, utvrdili identitet te će protiv njih podnijeti odgovarajuće prijave", priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Policija pregledom snimki utakmice utvrđuje i tko je pjevao pjesme kojima se potiče nasilje, nacionalna i vjerska nesnošljivost.

Evo što je za STV rekao voditelj Službe za javni red Ivan Petrović: