Politika

SLUČAJ KOJI JE BACIO SJENU NA SVE POLITIČARE

Lovrinović o aferi ‘Dnevnice‘: Imamo problem sigurnosti na najvišoj razini

Klub zastupnika SDP-a želi dati svoj doprinos pravima i borbi protiv nasilja nad ženama zato ćemo danas uputiti u saborsku proceduru prijedlog zakona o ratifikaciji Istanbulske konvencije, o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Ivan Lovrinović   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Media Servis

"Ovo nije poklon ženama jer im ne možete pokloniti ono što im kao ljudskim bićima pripada. Ovo je samo naš doprinos da učinimo hrvatsko društvo i hrvatsku državu boljom", rekao je Klisović.

"Ako se ovo radi u Vladi RH, a Državna revizija i bilo koja druga javna firma sankcionira nekoga drugoga i prilično efikasno, a ovdje se ne zna što se događa. Mi onda imamo problem sigurnosti na najvišoj razini, ugroze sigurnosti na najvišoj razini", rekao je Lovrinović. HDZ-ov Dražen Bošnjaković pozvao je DORH da rasvijetli cijeli slučaj koji je,kaže, bacio sjenu na sve političare i Vladu. Pozvao je i sve zastupnike da daju punu podršku DORH-u, a ne da se bave temom je li Cvitan trebao biti na press konferenciji premijera Plenkovića.

"Interes svih nas je da se što prije rasvijetli, da se dobije što prije pravni epilog i da pravda bude zadovoljena. Andrej Plenković i sadašnja vlada je to naslijedila, to se očito događalo jedan dugi niz godina prije njih i oni su kao odgovorna vlada postupili i stali pred hrvatsku javnost i rekli: To se događa ne samo za razdoblje koje je navedeno kao razdoblje koje je bilo, nego i šire", rekao je Bošnjaković.