Lokalni izbori 2017

LOKALNI IZBORI 2017.

Miroslav Šimić i službeno kandidat Mosta za gradonačelnika Osijeka

Miroslav Šimić i službeno je najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Osijeka ispred Mosta nezavisnih lista. Predstavljajući kandidaturu istaknuo je kako je situacija u Osijeku danas loša, te da takvo stanje govori o radu trenutačne gradske uprave. Najavio je i kako će se tijekom kampanje, ali i u slučaju da na izborima pobijedi najviše osloniti na osječke poduzetnike.

Miroslav Šimić i službeno kandidat Mosta za gradonačelnika Osijeka   FOTO:STV
Piše: Dino Perković / STV

Konferenciju za novinare Mostov kandidat za gradonačelnika Osijeka Miroslav Šimić održao je u pet minuta poslije podneva kako bi upozorio da je za Osijek, kako je rekao, pet do dvanaest već odavno prošlo. Istaknuo je kako sam nije dovoljno sposoban za popraviti stanje u gradu, te kako će se osloniti na druge. Kazao je naime kako zahvaljujući iskustvu u realnom sektoru zna kako uključiti druge i biti organizator. Šimić je kazao i kako trenutačna gradska vlast ne zaslužuje ponovno povjerenje birača, te je istaknuo kako bi podržali Ivana Vrkića kao nezavisnog kandidata da je dobro obavljao posao. No, dodao je i kako njegova kampanja neće biti usmjerena na prozivanja drugih.

"Nemamo razloga prozivati jer svaki dan prozivaju prazne osječke ulice, tu se nema što dodati. Naravno svi ćemo mi, imamo već nekoliko kandidata, govoriti o raznim problemima s kojima je grad Osijek suočen. Grad Osijek naravno ima i svoje komunalne probleme koje treba rješavati", rekao je Šimić.

Mostov kandidat za gradonačelnika Osijeka istaknuo je i kako predstojeći izbori za gradonačelnika ipak nisu komunalni izbori kako ih često nazivaju, već se na njima građani bore doslovno za spas grada. Najavio je i kako će se program koji će predstavljati u danima koji slijede osvrnuti i na potrebe građana za komunalnom infrastrukturom, no kako će osnova programa biti okretanje poduzetnicima kao partnerima.

"Poduzetnicima koje ova gradska uprava treba uključiti i s kojima treba razgovarati i zajedno s njima donositi rješenja, a na onoj razini na kojoj to gradska uprava može to raditi, jednostavno poticati nova zapošljavanja i poticati ostanak i poduzetnika i ljudi u gradu Osijeku", dodaje Šimić.

Šimićevoj kandidaturi za gradonačelnika Osijeka potporu su dali i članovi udruge «Možemo», odnosno «Nezavisne liste za vijenac» Zorana Batnožića koja je na prošlim izborima odnijela pobjedu u Gradskoj četvrti Tvrđa.