Lokalni izbori 2017

ZAVRŠENA SJEDNICA GLAVNOG ODBORA

Šimić: Na lokalne izbore Most će ili sa svojom listom ili će podržati nezavisne kandidate

Potpredsjednik Mosta i kandidat stranke za osječkog gradonačelnika Miroslav Šimić izjavio je u subotu kako će Most u pravilu izlaziti na predstojeće lokalne izbore ili sa svojom listom kao politička stranka ili će podržati nezavisne pojedince.

Sjednica Glavnog odbora Mosta   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: HINA

"To neće ovisti o tome imamo li mi dovoljno kandidata jer je Most treća politička snaga koja sve više raste, već će ovisiti o tome koji su kandidati najbolji. Tamo gdje budemo imali nezavisnog pojedinca koji je kvalitetniji od ljudi s kojima trenutno raspolažemo, vrlo rado ćemo ih podržati", rekao je Šimić novinarima nakon sjednice Glavnog odbora stranke.

O konkretnim kandidatima nije htio govoriti rekavši da će te informacije objaviti kada procijene da je to za Most biti najbolje.

Upitan je li opcija da idu u nekim sredinama s HDZ-om, Šimić je opetovao da u pravilu neće ići ni u kakve predizborne koalicije.

U sučeljavanju na lokalnim izborima s HDZ-om Šimić ne vidi problem. "Mi ćemo biti takmaci na lokalnim izborima i tu ne vidimo nikakav problem. Očekujemo žestoku ali ipak fer play utakmicu i to neće utjecati na naše odnose na nacionalnoj razini", rekao je.

O tome koliko planiraju potrošiti, Šimić nije htio govoriti rekavši da još nisu donijeli takvu odluku. "Mogu samo reći da ćemo potrošiti više nego na parlamentarnim izborima", kazao je.

 

(Hina)