Glazba

ČESTITAMO

Osječanka Mia Dimšić osvojila Porina za najbolji video broj!

U Spaladium Areni održana je svečana 24. dodjela glazbenih nagrada Porin. Album Olivera & Gibonnija dobio šest Porina, slijedi M. Dedić, a Detour ima pjesmu godine. Osječanka Mia Dimšić osvojila je Porina za skladbu "Život nije siv"!

Mia Dimšić osvojila Porina za najbolji video broj!   FOTO:Ante Cizmic / CROPIX
Piše: Republika.eu / porin.org

Oliverov i Gibonnijev album "Familija" i u velikom finalu dobitnik je tri Porina. Osim što su ga dobili u jednoj od najatraktivnijih kategorija, onoj za Album godine, Oliver i Gibonni prema glasovima struke imali su najbolju vokalnu suradnju za skladbu Sreća dok je Oliver Dragojević kipić dobio za najbolju mušku vokalnu izvedbu i interpretaciju skladbe Gdje to piše?. 

Također u predprijenosu je za skladbu Gdje to piše? Elvis Stanić dobio i nagradu za najbolju produkciju i aranžman, a Oliver i Gibonni ujedno imaju i najbolji album pop glazbe. Tako je album "Familija" s tri osvojene statue iz predprijenosa i tri u velikom finalu ukupno dobio šest Porina.

Prema broju dobivenih nagrada, slijedi Matija Dedić s tri Porina, koja su mu dodijeljena u predprijenosu, uoči završne dodjele. Porin je dobio za najbolji koncertni album "Matija svira Arsena - Live in ZKM", pjesma s tog albuma Ni ti ni ja dobila je za instrumentalnu izvedbu, a Dedić i Šimun Matišić statuu su dobili u kategoriji Najbolja izvedba jazz glazbe i skladbu Fortune smiles.

Grupa Detour u velikom finalu dobitnik je Porina u kategoriji Pjesma godine, za skladbu Zaljubila sam se. U konačnici imaju dvije statue jer su nagradu dobili i za najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Što se tiče ženske vokalne izvedbe nagradu je dobila Josipa Lisac, novi izvođač je Antonela Doko, Tereza Kesovija ima najbolji album zabavne glazbe "Oči duše", a Let 3 Porin su dobili za album rock glazbe "Angela Merkel ....".

Elementalov album "Tijelo" dobio je nagradu u kategoriji Najbolji album alternativne i klupske glazbe te za likovno oblikovanje.

Najbolji video broj ima Mia Dimšić za skladbu Život nije siv u režiji Borisa Sekulića.

Najbolju snimku ima Filip Vidović za The show must go on u izvedbi 2Cellosa.