Nogomet

PROBLEMI U OBRANI

Počela akcija Ukrajina: Čačić smatra da je pozvao najbolje

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak će protiv Ukrajine odigrati kvalifikacijski susret za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine. Već ranije ozlijedio se Vedran Ćorluka, a jučer mu se pridružio i Šime Vrsaljko

Izbornik Vatrenih Ante Čačić   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Media Servis

"Prva dijagnoza ne ukazuje na dobro. Danas će ići na još jedan specijalistički pregled pa ćemo čekati potvrdu. Nisam optimističan", iskreno će Čačić.Upitan je Čačić i o mogućem povratku Darija Srne u reprezentaciju ukoliko se ozljeda Vrsaljka pokaže ozbiljnijom:

"Usredotočen sam isključivo na igrače koje sam zvao. Smatram da sam pozvao ono najbolje što hrvatski nogomet u ovome trenutku ima zdravo. Ne želim razmišljati o igračima koji ovoga trenutka nisu ovdje", kazao je Čačić. Hrvatska predvodi skupinu s deset osvojenih bodova, a izabranici Andryja Shevchenka su na drugom mjestu s osam bodova iz četiri utakmice. Naš izbornik svjestan je kvaliteta protivnika, ali smatra da je Hrvatska favorit:

"Dobro su raspoloženi, vidi se to i po njihovim igrama od dolaska Shevchenka. Drugi su u skupini, bez poraza. Jako su dobri na krilnim pozicijamakompaktno se brane, vrlo brzo izlaze i imaju brzu tranziciju. Kao i svi zaslužuju respekt, ali Hrvatska nema pravo protiv nikoga tražiti alibi", rekao je Čačić. Ova utakmica napokon će se igrati pred gledateljima, a Čačić očekuje veliku podršku:

"Očekujem podršku jer napokon, nakon dvije godine igra pred svojim vjernim navijačima. Očekujem također da demantiramo ovu bučnu manjinu, da bojkota hrvatske reprezentacije nema i da se hrvatska reprezentacija voli", za kraj je dodao Čačić.Do sada su prodane karte za istočnu i zapadnu tribinu dok za sjevernu još ima karata. Južna tribina namjenjena je gostujućim navijačima. Utakmica se igra na Maksimiru u 20.45 sati.