Ostalo

PREMIJER PLENKOVIĆ

Vlada nije odlučivala od koga će Agrokor uzeti kredit

Premijer Andrej Plenković ponovno se osvrnuo na situaciju u Agrokoru, točnije iskazanu namjeru ruskih banaka koje bi željele imati upravljačku funkciju unutar tvrtke. Podsjetio je da je Agrokor privatna tvrtka od velikog značaja za hrvatsko gospodarstvo, kao najveći poslodavac u regiji. Vodimo dijalog, pratimo situaciju, odgovornost je i na vlasniku i na menađmentu, rekao je Plenković.

Andrej Plenković   FOTO:Damir Krajac / CROPIX
Piše: Media Servis

"Ono što želimo da uz dijalog kojeg smo imali s nizom vjerovnika Agorkora, a danas ili sutra će ministrica gospodarstva razgovarati s dobavljačima, razgovaramo i s međunarodnim vjerovnicima. Tražimo rješenje, želimo i priželjkujemo da ono nema nikakvog negativnog utjecaja na stabilnost hrvatskog gospodarskog i financijskog sustava". Naglasio je da se na tom tragu odgovorno ponašaju te da imaju na umu gospodarsku i financijsku stabilnost zemlje.

"Hrvatska Vlada radi na tome da održi gospodarsku i financijsku stabilnost zemlje i želimo također konsolidaciju Agrokora i njegovih poslovanja". Način na koji smo ovoj temi pristupili govori o tome koliko smo ozbiljni i odgovorni, odgovorio je Plenković na pitanje na koji način država može pomoći.

"Svi potezi koje radimo vode računa i o stabilnosti kompanije, njenom međunarodnom rejtingu, ocjenama međunarodnih agencija. Država je tu da brine o našim građanima, ali i o našem gospodarstvu, a to i radimo". Smatra da još ima puno internih stvari koje kompanija treba napraviti te da je preuranjeno govoriti tko bi kompaniju mogao preuzeti. No na pitanje treba li Hrvatska strahovati od ruskog preuzimanja, odgovorio je:

"Hrvatska vlada vodi računa o interesima hrvatske države. Nije Vlada ta koja je birala kome će i od koga kompanija koja je u privatnom vlasništvu dobivati ili tražiti kredite", zaključio je premijer.