Osječko-baranjska

PREDIZBORNA KAMPANJA TO ĆE UBRZO PROMJENITI

Središnji osječki trg zatrpan ptičjim izmetom!

Prvi je dan proljeća, a čini se kako je gradu Osijeku itekako potrebno proljetno čišćenje. Ptičji izlet zarobio je glavni gradski trg, a nakon traženja očitovanja od UNIKOM-a, iz tog poduzeća najavili su početak redovitog noćnog čišćenja gradskih trgova i to ove godine ranije nego inače.

Središnji osječki trg zatrpan ptičjim izmetom!   FOTO:STV
Piše: Antonija Tomasović / STV

Slike koje smo vidjeli proteklog vikenda nimalo ne doliče gradu koji je nekada nosio zelenu vrpcu, a ni  središnjem trgu najvećeg grada istočno od Zagreba.

Golublji izmet, osim na samom pločniku nalazi se i na  spomeniku Ocu domovine, Anti Starčeviću.  

Gotovo nezamislivo, jer upravo na ovom trgu redovito se održavaju razne manifestacije. Tako se, primjerice, broje čepovi boca Coca-cole kako bi konačno osvijetlili pješački most na Dravi. Do tada on je u mraku, kao što je eto trg u izmetu. No, proljeće, ili bolje rečeno predizborna kampanja to će ubrzo promijeniti.

Tako će most zasvijetiliti baš nekako u svibnju, a i iz osječkog Unikoma najavljuju veliko proljetno čišćenje.

Naime, od njih smo tražili očitovanje, i dobili email u kojem stoji kako prvoga travnja počinje noćna smjena čišćenja grada. Redovito pranje trgova započinje prvoga travnja i to u noćnoj smjeni od 21 do 4 sata ujutro, ali zbog poboljšanja vremenskih uvjeta sa pranjem trgova započet ćemo ranije i to već tijekom ovoga tjedna – navode iz poduzeća UNIKOM.