Svijet

AUTOMOBIL PUN NOŽEVA I ORUŽJA

[VIDEO] Novi pokušaj terorističkog napada? Autom se pokušao zabiti u masu ljudi!

Belgijska policija u četvrtak je uhitila muškarca koji je automobilom u punoj brzini pokušao ući u ljudima napučenu trgovačku ulicu u Antwerpenu, izvijestilo je belgijsko državno tužiteljstvo.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina

U njegovu automobilu pronađeno je hladno oružje, ali i puška, a sigurnosne mjere u glavnome gradu Flandrije pojačane su, izvijestila je policija. 

Riječ je o Mohamedu R., rođenom 8. svibnja 1977., koji ima francusko državljanstvo i boravište prijavljeno u Francuskoj, a sjevernoafričkog je porijekla.

I francuski predsjednik Francois Hollande kazao je da se čini kako je riječ o francuskom državljaninu "koji je želio ubiti ljude ili bar izvesti vrlo dramatičan incident"

"Automobil s francuskim tablicama pokušao je u punoj brzini ući u ulicu Meir prepunu ljudi. Nakon policijske potjere kroz centar grada muškarac je uhićen", izvijestio je glasnogovornik policije. 

Pokušaj napada uslijedio je dan nakon sličnog napada u Londonu u kojemu su ubijene tri osobe i napadač, a više desetaka ih je ozlijeđeno. 

BREAKING terror alert in #Antwerpen #Belgium suspicious car found with french plates bomb squad #Dovo has been called bomb & guns found pic.twitter.com/Viser68Due

— Europe 2424 (@europe2424) March 23, 2017