Glazba

DIGLA OSJEČKI HNK NA NOGE

Ana Rucner obilježila 15 godina umjetničkog rada darujući djecu Baranje

Ana Rucner digla je na noge i Osječane nakon što je oduševila zagrebački HNK svojim koncertom. Pozornica osječkog HNK bila je kulisa na kojoj se slavila glazba i 15 godina Anine ljubavi sa čelom.

Ana Rucner   FOTO:Dražen Stojčić i Vjeran Vidaković
Piše: Republika.eu / Hana Klain, OSJ

U 120 minuta atraktivnog programa naša violončelistica predstavila je publici svoje najveće uspješnice i vrlo atraktivne skladbe iz najpoznatijih filmova.  Tako je na njoj najdraži način, sa svojom publikom i prijateljima, obilježila petnaest godina svojeg umjetničkog rada i ljubavi prema glazbi, koju već 15 godina izvodi na svjetski poznatim pozornicama.

Prije početka koncerta publika je pogledala dokumentarni film o Aninim dosadašnjim uspjesima, svjetski poznatog redatelja Jakova Sedlara. To je bila zgodna prilika da publika upozna Anu, njezino odrastanje, snove i želje, kao i njezin moto da je uz mnogo rada i truda moguće realizirati svoje snove. Na poveznici možete pogledati dokumentarni film o Ani.

https://drive.google.com/file/ d/0B5aQnyE6_33gU2Y4eVpXX19uSmc /view

Gledateljima se obratio i  Goran Grgić, prvak drame HNK u Zagrebu i član Rotary kluba Zagreb Maksimir. Izrazio je veliko zadovoljstvo suradnjom s glazbenicom, napomenuvši da je Rotary i Anu ujedinio plemeniti cilj pomoći baranjskoj djeci.

Prikupljenim sredstvima s ovog koncerta darivat će se udrugu Prijatelji Sv. Martina koji su u Baranji otvorili socijalne trgovine za najsiromašnije građane, a udruga Baranjski leptirići koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju, prikupljenim će sredstvima nabaviti potrebnu opremu. Dječji vrtić Radost u Dardi, na čelu sa sjajnom ravnateljicom Andreom Juhas nema dječje igralište kao niti Društveni dom u Popovcu pa će se od dijela donacija njima izgraditi dječje igralište, a u prikupljanje sredstava koja budu nedostajala uključit će se i načelnici Popovca i Darde, g. Kontak i g. Vukoja.

U prvim glazbenim minutama pozornicu su „osvojili“ Pirati s Kariba i odmah oduševili publiku, a sjajnu izvedbu Danijele Pintarić, koja je otpjevala skladbu iz filma „Čarobnjak iz Oza“ mnogi su pohvalili. Kao posebno iznenađenje nastupili su Ana Rucner, ovaj put u „pjevačkoj“ ulozi uz Vladu Kalembera i dobili veliki pljesak, a kao pratnja je nastupio gudački kvartet Vortex. Osječane je oduševila pjesma Drmeš pleše cijeli svijet, kojeg je Ana izvela s HKUD-om Osijek 1862. Zaplesali su ovaj tradicionalan ples, uz već snimljen turistički spot koji po Aninim riječima oduševljava posjetitelje njezinih koncerata diljem Svijeta.

Romska glazba zavladala je pozornicom na drugom dijelu koncerta, pa su i posjetitelji pjevušili poznate skladbe kao što su Ederlezi i Đelem đelem, a za uzavrelu atmosferu  pobrinuli su se sjajni trubači, gudači i bend Filipa Gjuda, uz odličan vokalni ansambl Arije i gudački kvartet Vortex. I u ovom dijelu koncerta Ana je zapjevala s mladim akademskim glazbenikom, Ivanom Jelićem,  a publika je nagradila  mladog tenora oduševljenim pljeskom. Romske skladbe u potpuno novom ruhu postat će dijelom Aninog  repertoara, a,kako sama kaže, u potpunosti se pronašla u ovoj vrsti glazbe, osjeća ju svim srcem i sigurna je da će oduševiti i posjetitelje njezinih koncerata.

Izrazila je veliku zahvalnost svima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju i tako omogućili i održavanje koncerta i prikupljanje sredstava za sretnije djetinjstvo malih Baranjaca.

Ova humanitarna akcija još je uvijek otvorena i pozivamo sve koji bi se željeli uključiti da sredstva uplate na poseban donatorski račun HR3823600001502021406. Želite li kupiti CD s uspavankama „Za male anđele“, to možete učiniti na www.anarucner.com, a sav ostvareni prihod od prodaje CD-a također se donira u ovoj humanitarnoj akciji