Lokalni izbori 2017

BITKA ZA ZAGREB

SDP i HNS postigli načelni dogovor za zajednički izlazak na izbore, Mrak Taritaš ide na Bandića

Potpredsjednica HNS-a i kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš u petak je potvrdila da je načelno postignut dogovor HNS-a i SDP-a o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu, a potpisivanje sporazum očekuje sredinom idućega tjedna.

Anka Mrak Taritaš   FOTO:Cropix
Piše: Hina

"Više-manje mogu to potvrditi. Načelno smo postigli dogovor, ali to mora proći stranačka tijela SDP-a i HNS-a. Očekujem da formalno potpišemo sporazum sredinom idućeg tjedna. Dok nema potpisa, još uvijek je malo otvoreno. Ali osjećam se i kao kandidatkinja SDP-a", rekla je Mrak Taritaš gostujući na RTL televiziji na pitanje hoće li biti i SDP-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu.

Ostalo je da prođu stranačka tijela, a nakon što dogovor prođe stranačka tijela, sredinom idućeg tjedna će biti i formalno potpisivanje", kazala je Anka Mrak Taritaš.

 U SDP-u Hina večeras neslužbeno doznaje da dogovor o suradnji s HNS-om o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Zagrebu još nije finaliziran, jer dogovor mora dobiti potvrdu od tijela zagrebačke Gradske organizacije SDP-a. 

 U subotu će se održati sjednica Predsjedništva Gradske organizacije SDP-a na kojoj se očekuje da će Predsjedništvo dati podršku sporazumu s HNS-om,  no to se ne može smatrati donesenom odluku jer konačnu odluku o potpisivanju sporazuma donosi Gradski odbor SDP-a, koji će se sastati sredinom idućeg tjedna.  

 Pregovarački timovi HNS-a i SDP-a u proteka dva dana razgovarali su o završnom dogovoru vezano uz zajedničke liste za zagrebačku Gradsku skupštinu te vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

 U HNS-u se neslužbeno doznaje da HNS traži minimalno sedam ulaznih mandata na listi za Gradsku skupštinu.