Rukomet

OSJEČANKAMA BOD SA SPLITOM NEĆE BITI DOVOLJAN?!

ŽRK Osijek ipak uzele samo bod protiv Splita

A rukometašice Osijek ipak nisu ostvarile pobjedu koja bi im značila produljenje nade za ostanak u društvu najboljih. Osječanke su osvojile svega bod na Zrrinjevcu protiv ekipe Splita. No, ipak nije još sve izgubljeno.

Samo bod protiv Splita   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

U utakmici 17.kola prve lige rukometašice Osijeka osvojile su bod protiv Splita u dvorani Zrinjevac pogotkom u posljednjim sekundama utakmice sa sedam metara.
Bilo je 30:30 u utakmici punoj drame, neizvjesnosti, preokreta, ali na kraju i neshvatljivih pogrešaka, ponajviše domaćih plavih koje su susret mogle riješiti u svoju korist da su imale samo malo više mirnoće i koncentracije.

Ipak, mlada je ekipa u pitanju,djevojke od 15 godina uglavnom i to je škola koju moraju platiti.

Najbolji strijelac susreta bila je Ivana Guskić sa 10 golova, ali od toga 8 sa linije sedam metara, dok je iz igre najviše postigla srednje vanjska igračicaIvana Zirn, 7 pogodaka.
-2. pol smo lošije odigrale i sad smo imale priliku ali ja u svojoj želji bacim loptu u prazno, ali eto uspjele smo se obraniti i izvukle bod, riječi su Ivane Zirn.

-
Ja moram reć da prvim poluvremenom ne mogu biti zadovoljna nije ono što smo se dogovorili, ali drugo smo digle gas stisnule obranu, puno golova dobar, tempo i na kraju u agresivnoj i nadahnutoj igri najpošteniji je ovaj rezultat, iskrena je trenerica Osijeka Jelena Crnov.
Domaće plave doista su u par navrata mogle riješiti utakmicu posebice u kontrama 2 na 1 ili pak igračica na vratarku ali, greške u takvim situacijama su sasvim normalne u odrastanju.

-
Bilo je početničkih grešaka i bit će jako puno oscilacija, jer su to te godine, oscilacije su normalne, eto u jednoj utakmici u 2 poluvremena različite ekipe i moramo biti spremne na to, ali eto čestitala sam im jer su danas pokazale karakter i osvojile barem bod, pa, ništa imamo još 10 kola nije ništa gotovo još, naglašava osječka trenerica.
S ovim bodom u susretu 17.kola Osječanke su ostale na predposljednjem 13.mjestu na ljestvici i dalje sa 6 bodova manje od 11.-plasiranopg Splita koji ima poziciju za ostanak u ligi.
Neće biti lako ali još je velikih 9 kola do kraja prvenstva i sve je moguće.