Košarka

TRIPLE-DOUBLE S ČAK 57 KOŠEVA

Westbrook ruši sve rekorde pred sobom

Russell Westbrook piše povijest NBA lige. Ostvario je sinoć 38. triple-double učinak u pobjedi Oklahome protiv Orlanda 114-106. Pri tome je zabio čak 57 koševa, što je najviše uz triple-double učinak u povijesti lige.

Piše: Antonio Bunoza

Borba za mjesta u doigravanju postaje sve žešća, no s još većom pozornošću svijet prati Russella Westbrooka koji ruši rekorde kao od šale. 57 koševa, 13 skokova i 11 asistencija. Statistika je to koju je ugradio sinoć u pobjedu svoje momčadi protiv Magic Orlanda, a nitko nije zabio više koševa uz triple double učinak u povijesti NBA lige. Do pobjede je njegova ekipa došla kroz produžetke nakon što su prethodno nadoknadili 21 koš razlike. Westbrook je zabio sjajnu tricu kojom je izborio produžetak.

 Ukupno mu je to čak 38. triple-double ove sezone i opako se bliži rušenju i tog rekorda. Najviše ih je u jednoj sezoni ostvario Oscar Robertson, 41. Westbrookova Oklahoma do kraja regularnog dijela sezone igra još 8 utakmica, a po svemu sudeći bit će mu dovoljno za postavljanje novog rekorda. 

Zanimljivo je i to što se nikada prije nije dogodilo da jedan igrač u sezoni ostvari više od jednog triple-doublea s barem 50 koševa, a ove sezone to su učinila čak dvojica - Westbrook i James Harden. 


Westbrook trenutačno u prosjeku ove sezone postiže 31,4 koševa, 10,4 aistencija i 10,5 skokova. Ukoliko održi takav prosjek postat će tek drugi igrač u povijesti (uz Oscara Robertsona) koji je imao triple-double prosjek.