Lokalni izbori 2017

VELIKIH PROJEKATA NEMA

Miroslav Vanek: tražimo dovršetak kapitalnih projekata

Koalicija Građanske opcije Grada Osijeka i osječke podružnice stranke Pametno danas je održala konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi o velikim projektima u gradu Osijeku, pa i cijeloj regiji - kojih NEMA.

Miroslav Vanek, kandidat za gradonačelnika Osijeka u ime GOGE i Pametnog.   FOTO:Misija Osijek
Piše: Prioopćenje Misija Osijek

"Grad Osijek, kao i cijela Slavonija i Baranja, više od desetljeća nisu imali kvalitetan veliki projekt koji bi bio "lokomotiva", generator gospodarstva koji će za sobom povući male i srednje poduzetnike, privući druge gospodarstvenike i turiste te povećati zapošljivost u našem gradu. Kao porezni obveznici, i porezni platiše, tražimo od predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića da tri kapitalna projekta budu uvrštena u žestoko medijski promovirani i najavljivani program "Projekt Slavonija, Baranja i Srijem", istaknuo je Miroslav Vanek, kandidat za gradonačelnika Osijeka u ime GOGE i Pametnog.

Danas su istaknuta tri velika projekta koji su već dobro poznati osječkoj javnosti:

- pitanje Lončarice Velike, točnije Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak, jer je postojeće odlagalište potencijala ekološka bomba koja je zbog ratnih djelovanja postavljenja na sam rub stambenog prostora grada Osijeka, no nikako ne može biti trajno rješenje;

- Koridor 5c kojemu nedostaje 32 kilometra kroz Baranju kako bi ovaj prometni pravac za sada spojio Budimpeštu i sjeveroistočnu Hrvatsku, a potom Bosnu i Hercegovinu i luku Ploče te otvorio vitalnu transnacionalnu prometnu komunikaciju;

- Nova plinska kongeneracijska elektrana u Osijeku koja bi trajno riješila pitanje energetske zapuštenosti grada Osijeka, ali dovela i do energetske stabilnosti cijele Republike Hrvatske.

"Sve projekcije razvoja Osijeka u posljednje se vrijeme rade na pretpostavci kako će Osijek biti grad sa sve manjim brojem stanovnika. Ako se na taj način odnosimo prema svom gradu, onda će se ovakve projekcije i ostvariti. Osijeku i cijeloj Slavoniji i Baranji potrebni su veliki projekti, ali ne oni koji se započnu, u njih budu uloženi milijuni kuna građana Republike Hrvatske, i nikada ne budu ostvareni", rekao je Miroslav Vanek.

Vanek je konferenciju za medije završio u sportskom žargonu: "Utakmica se dobiva postignutim golovima, a ne pogođenim stativama. Kad su veliki projekti u Osijeku u pitanju imamo samo pogođene stative. Vrijeme je da konačno pogodimo gol i završimo započete velike projekte koji će biti vjetar u leđa razvoju gospodarstva i podizanju kvalitetu života u Osijeku."