Kino & Film

OČEKUJU SE BROJNE PRIJAVE

Raspisan natječaj za ovogodišnji Vukovar film festival

Raspisan je natječaj za sudjelovanje na Vukovar film festivalu - Festivalu podunavskih zemalja, čije će se jedanaesto izdanje održati od 21. do 26. kolovoza, izvijestio je jedan od organizatora festivala, Discovery film.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: HINA

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav - Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina.

Uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju - Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka, a u obzir će se uzimati i koprodukcije sa svim tim zemljama.

Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. siječnja 2016. godine i moraju biti titlani na engleskom jeziku.

Radovi se šalju na DVD-formatu ili linkom na screener filma na email adresu press@vukovarfilmfestival.com., uz popunjenu prijavnicu, životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, uključujući i popis nagrada. Rok za prijavu je 1. srpnja.

Filmovi koji će biti uvršteni u konkurenciju Vukovar film festivala natječu se za nagradu za najbolji dugometražni film, uz otkup prava za distribuciju, nagradu za najbolji kratkometražni film (500 eura) i nagradu za najbolji dokumentarni film (1000 eura).

Organizatori Vukovar film festivala - Festivala podunavskih zemalja su Discovery film, grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.


(Hina)