Lokalni izbori 2017

HDSSB-ov KANDIDAT ZA ŽUPANA KARLO ŠATVAR

Poduzetnike ćemo podržati s 30 milijuna kuna a svim osnovnoškolcima dati besplatne udžbenike

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje, Hrvatska socijalno-liberalna stranka i Aktivni branitelji i umirovljenici predstavili su u nedjelju 9. travnja 2017. godine u Osijeku potpredsjednika HDSSB-a i 31-godišnjeg magistra prava Karla Šatvar kao kandidata za župana Osječko-baranjske županije.

Piše: Republika.eu / Priopćenje

Šatvar je istaknuo kako se HDSSB od 2005. do danas zalaže za teritorijalni preustroj Republike Hrvatske.

- Postojeći sustav područne / regionalne uprave je neodrživ, te je potrebno okrupnjavanje županija koje treba pratiti fiskalna i upravna decentralizacija - rekao je Šatvar. 

Rekao je kako će poduzetnicima i obrtnicima u Osječko-baranjskoj županiji posvetiti veliku pozornost jer jedino oni mogu jamčiti razvoj Županije. 

- Na računu Osječko-baranjske županije oročeno je tridesetak milijuna kuna. Smatram kako je te novce potrebno uložiti isključivo u gospodarstvo, odnosno pomoći poduzetnicima i obrtnicima. Jedino takvo ulaganje jamči višestruku korist za sve stanovnike Osječko-baranjske županije - rekao je Šatvar. 

Šatvar je obrazlažući svoj program istaknuo kako u Osječko-baranjskoj županiji iz godine u godinu pada broj učenika u osnovnim i srednjim školama. 

- Danas na području Županije u odnosu na 2006. godinu imamo 25% manje učenika u osnovnim školama. Osječko-baranjska županija kao financijski stabilna županija može, u suradnji s općinama i gradovima, osigurat besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola i na taj način pokušati spriječiti negativne trendove - rekao je Šatvar. 

Kandidat HDSSB-a je istaknuo kako je Osječko-baranjskoj županiji potrebno osvježenje, odnosno nova energija koju jamče upravo ljudi okupljeni oko koalicije na čelu s HDSSB-om.