Vukovarsko-srijemska

"ZAJEDNO ZA HRVATSKU IZ VUKOVARA"

Velikom bakljadom koja je ujedinila navijače obasjan vukovarski Vodotoranj

Velikom bakljadom na vrhu vukovarskog Vodotornja obilježen je završetak akcije prikupljanja sredstava za obnovu Vodotornja. Sve se to događalo u sklopu projekta pod nazivom “Zajedno za Hrvatsku iz Vukovara”.

Velikom bakljadom koja je ujedinila navijače obasjan vukovarski Vodotoranj   FOTO:Screenshot Facebook
Piše: Narod.hr / Vecernji.hr / Republika.eu

Kako bi organizirali bakljadu okupili su se predstavnici više navijačkih skupina iz cijele Hrvatske kao i BiH.

Na ovaj način obilježavamo kraj akcije pod nazivom Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva. Sportskim žargonom rečeno ovo je kraj prvoga poluvremena. Sada smo svi u iščekivanju što skorijeg početka drugoga poluvremena, odnosno, početka obnove Vodotornja “, poručio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Predstavnici navijačkih skupina su zajedno s Penavom odali počast ubijenima na Ovčari – Spomen domu i mjestu stradanja te položili zajednički vijenac i zapalili svijeće na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara, piše vecernji.hr. Isto tako su odali počast i svim žrtvama kod Križa na ušću Vuke u Dunav.

Eljko Komljenović ispred Veterana BBB kazao je da je Vukovar bio početak zajedništva svih iz Hrvatske: “Tada smo disali svi zajedno, a to smo kroz godine izgubili. Očekujem da ćemo to ponoviti i možda se slijedeće godine opet okupimo svi zajedno, bez tenzija ili loših misli. Klubovi su klubovi, ali država je država”, poručio je.

IZVOR: Narod.hr / Vecernji.hr / Republika.eu