Lokalni izbori 2017

LOKALNI IZBORI 2017.

HNS-HSS-HSU podržavaju Šišljagića za osječko-baranjskog župana

Hrvatska narodna stranka, Hrvatska seljačka stranka i Hrvatska stranka umirovljenika zajedno izlaze na lokalne izbore u Osječko-baranjskoj županiji. Danas su u Osijeku potpisali koalicijski sporazum. Za župana će podržati Vladimira Šišljagića.

HNS-HSS-HSU zajedno na izbore u Osječko-baranjskoj županiji   FOTO:STV
Piše: Jelena Grgić / STV

Nositelj liste koalicije HNS-HSS-HSU u Osječko-baranjskoj županiji na predstojećim lokalnim izborima bit će Ivan Vrdoljak. Koaliciju je nazvao građanskom Hrvatskom. 

"Da pokušamo sa jednom mirnom politikom konstruktivnom, operativnom, odlučnom napravimo jedan odličan rezultat za Županijsku skupštinu i podršku Vladimiru Šišljagiću, dosadašnjem županu u politici smirenosti rezultata i smirenosti koji nam je toliko neophodan u Slavoniji", rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Posljednih godina iz redova HNS-a gotovo su redovito stizale brojne kritike na račun aktualne županijske politike i rad župana što se posljednjih mjeseci promijenilo. HNS-ov Stjepan Čuraj kaže kako su u Skupštini uvijek isto nastupali – davali prijedloge, amandmane i rješenja, od čega je nekad nešto usvojeno, a nešto nije.

"Politika ne smije biti stvar osobnog animoziteta nego stvar kada tko može bolje i u kojem trenutku doprinijeti razvoju našoih građana. Svih mojih osam godina rada u Županijskoj skupštini je bio usmjeren ka tome. Nikad ni jednom niste od mene ništa osobno čuli protiv župana niti bilo koga. Mi smo se prepoznali našli smo mogućnost i idemo raditi dalje na dobrobit svih građana", kaže predsjednik HNS-a OBŽ Stjepan Čuraj.

Za dobrobit građana, kažu, zalagat će se i koalicijski partneri iz HSS-a i HSU-u. Vjeruju kako će zajedno uspjeti osigurati bolji život umirovljenicima odnosno poljoprivrednicima.

"Očekujemo pomake. Dosad smo bili zbog svojih propusta u radu organizacije imali smo velikih problema. Nadamo se da za HSS dolaze bolja vremena i da će HSS krenuti prema gore", kaže predsjednik HSS-a OBŽ Zvonko Pongrac.

"Ovaj danas potpisani sporazum osigurava našim umirovljenicima jednu politiku kontinuiteta i na kraju krajeva, iznimne napore ove strukture naše koalicije zajedno sa kandidatom za župana gospodinom Šiljagićem da će se nastaviti u okviru mogućnosti briga o starijima i nemoćnima", kaže predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

U ovoj koaliciji za Osječko-baranjsku županiju zamjetno je kako nema SDP-a. A s njima će, poručuje prvi čovjek HNS-a Vrdoljak, najvjerojatnije ponovno ići u utrku za osječkog gradonačelnika, no to se, zaključuje, još treba finalizirati.