Osječko-baranjska

BLAGDANSKO DRUŽENJE S GRADONAČELNIKOM

Đakovčani slave Uskrs zajedno na Korzu

Đakovčani su se danas družili sa svojim gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem. Na Korzu su ih dočekali baloni i pisanice, a u veselom ozračju razmjenjene su uskrsne čestitke.

Ilustracija   FOTO:STV
Piše: Antonio Bunoza / STV

Košare pune pisanica dočekale su Đakovčane na njihovom Korzu. Najmlađe su posebno zanimali pravi zečići, a sve generacije zajedno su se družile u blagdanskom ozračju. Gradonačelnik Vinković osvrnuo se na predstojeće lokalne izbore te najavio kako će uskoro predstaviti koaliciju „Srcem za Đakovo“. "Pozivam evo sve građane da nam se priključe da još jače i još lijepšim napravimo ovaj grad Đakovo, da ovaj grad bude stvarno i pravo srce Slavonije. Da ovaj grad bude grad sa što manje nezaposlenih, da ovaj grad bude ono što Đakovo zaslužuje.", kazao je Vinković. 

A na druženje s Đakovčanima došao je i HDSSB-ov kandidat za župana Osječko-baranjske županije Karlo Šatvar. "Svi znamo da je Đakovo zapravo srce Slavonije i da čuvaju naše slavonske običaje i upravo zato mi je drago da su se odlučili organizirati ovakav jedan događaj pred Uskrs, na Veliku subotu, da zapravo sa svojim sugrađanima, našim prijateljima pred sam Uskrs se podružimo, da se podijele jaja, za djecu baloni. Uistinu jedno lijepo događanje i smatram kako je potrebno što više takvih događanja, kako u gradu Đakovu, tako i u našoj Osječko-baranjskoj županiji. Potrebno je buditi optimizam bez obzira na ovu lošu situaciju koja vlada u cijeloj Slavoniji i Baranji i mislim da je potrebno nove energije, nove snage. Potrebno je optimizma, osmijeha.", kazao je Šatvar. 

Nakon druženja i razmjene čestitki, građani su se uputili svojim domovima i obavljanju posljednjih uskrsnih priprema, a kako bi najveći kršćanski blagdan proslavili na najbolji mogući način, u miru i u krugu obitelji i svojih najdražih.