Ostalo

BICIKLISTIČKI SPEKTAKL

Započeo treći Tour of Croatia – start drugu godinu zaredom u Osijeku

Započelo je treće izdanje međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia. Drugu godinu zaredom utrka je krenula iz Osijeka, prvom od ukupnih 6 etapa, koje će se voziti do 23. ovoga mjeseca diljem Hrvatske. Prva etapa vožena je do Koprivnice na 227 kilometara dugoj, gotovo u potpunosti, ravničarskoj dionici, a osim ulicama Osijeka biciklistička je karavana prošla kroz Petrijevce, Valpovo, Belišće, Donji Miholjac duž podravske magistrale do Koprivnice.

Piše: Josip Dubrović / STV

Još jedan početak velikog svjetskog biciklističkog i sportskog događaja na osječkim ulicama. Na startu trećeg izdanja Tour of Croatia okupilo se 156 biciklista iz 20 timova, među kojima i oni iz najvišeg ranga Svjetske biciklističke organizacije ili nogometnim riječnikom rečeno – lige prvaka.

U šest dana proći će brojnim hrvatskim gradovima i regijama, na trasi dugoj više od tisuću kilometara.

Uoči početka utrke odlično je raspoloženje vladalo među natjecateljima, ali i u organizacijskome timu Toura.

Jedini Slavonac na utrci među velikanima svjetskog biciklističkoga sporta, mladi je Valpovčanin Bruno Maltar.

Zbog kiše vjerojatno je manje Osječana došlo vidjeti start utrke i početak ovog biciklističkog spektakla, koji je svoj početak drugu godinu zaredom imao u Osijeku.

Nakon prvoga dana timovi se sele u Trogir, odakle sutra kreće druga etapa s ciljem na 1762 metra visokom vrhu Sveti Jure na Biokovu.