Događanja

JUBILARNA GODINA ODRŽAVANJA

Festival znanosti od 24. do 28. travnja u Osijeku

U jubilarnoj godini održavanja Festivala znanosti na Sveučilištu u Osijeku očekuje se preko 600 sudionika koji pripremaju 85 predavanja, 114 radionica, 10 izložbi te 61 prezentaciju putem postera

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu/ Priopćenje

Na Festivalu znanosti koji se održava od 24. do 29. travnja održati će se četiri scenska programa, jedna video projekcija,  jedno predstavljanje knjige i nekoliko tribina.  

Ove godine, po prvi puta se pedesetak aktivnosti održava u Našicama i to  u dvije osnovne škole, jednoj srednjoj školi, Zavičajnom muzeju Našice te Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice.

Festival znanosti se, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, u suradnji s British Councilom kontinuirano organizira od 2003. Tema Festivala znanosti svake se godine određuje na nacionalnoj razini, u pravilu je univerzalna i kao takva se uklapa u sva područja znanosti. Voda, zrak, valovi, sunce neke su od ranijih festivalskih tema.  Podsjetimo, Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj popularizirati rezultate znanstvenih istraživanja i pristup znanstvenoistraživačkom radu. Tijekom manifestacije znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, raspravama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. 

Osijek je jedan od brojnih gradova u Republici Hrvatskoj u kojemu je po petnaesti put održan Festival znanosti, koji često  uspoređujemo s pozornicom na kojoj znanstvenici i studenti predstavljaju aktualne teme, prezentirajući tako znanost i znanstvena postignuća na popularan i simpatičan način.