Politika

PLJUŠTE PROZIVKE U VRHU STRANKE

Šojat napala Hasanbegovića jer nije otišao u rat s 18, pa ju pitali: "zašto ne upita svog anemičnog šefa gdje je bio ’91"

Spisateljica Ivana Šojat, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnika Osijeka u raspravi na Facebooku žestoko se okomila na člana predsjedništva svoje stranke dr. Zlatka Hasanbegovića. Prozvala ga je manekenom i osobom koja šteti Hrvatskoj. Uslijedila je žestoka rasprava i na društvenim mrežama. Bilo je i onih koji su je pitali: “a zašto ne upita svog anemičnog šefa gdje je bio ’91???”

Ivana Šojat i Andrej Plenković   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / Narod.hr

“Hasanbegović nije bio dragovoljac. Sad glumi većeg katolika od Pape i šteti Hrvatskoj. Moji suborci i ja smo smo poentirali 91. Vaš junak je tad bio maneken”, odgovorila je Šojat na pitanje  što točno zamjera Hasanbegoviću, dodavši kako “kape i razmetanja nisu nikoga nahranili”, piše portal Narod.hr.

“Koliko žuči zbog čovjeka koji nema nikakve veze s Osijekom. Kad bismo jednako žučljivo reagirali kada je riječ o gospodarstvu, socijalnoj politici, školstvu, kulturi kao što reagiramo kad je u pitanju ideologizacija na najnižoj razini, ova zemlja bila bi raj na zemlji. Ovako ispada da sam zadnje govno samo zato što sam u demokratskoj državi iznijela mišljenje o čovjeku koji rata nije vidio a koji je nekim čudom postao sveti zaštitnik branitelja. Tko je ovdje lud?! Ne znam. Budućnost će procijeniti. Kad svi mi postanemo prošlost, kad o nama u udžbenicima budu pisali kao o genijalcima ili idiotima. Mislite i dalje. Argumentirajte. Ja odoh spavati snom pravednika”, napisala je na kraju.

Bilo je i onih koji su je pitali: “a zašto ne upita svog anemičnog šefa gdje je bio ’91???”

No, na to pitanje odgovor nije dala, niti je sama prozvala predsjednika HDZ-a, Andreja Plenovića, što s 20 godina nije otišao u rat.

Nakon te njene izjave uslijedila je žestoka rasprava na društvenim mrežama, a najdalje je otišla korisnica Facebooka Ivana Ječmenik koja joj je odgovorila argumentima:

"Ta HDZovka je do prije neki dan imala status cjenjene umjetnice, nakon sto nije reagirala nakon sto se na podrucju kulture Osijek zapostavlja, Ministrica kulture Obuljen je skinula HNKu 600000 kn..a nakon toga Osjeckom ljetu kulture 14000 kn...ova dama je izgubila bonitet..naime radi se o njezinom radnom mjestu i nije podigla glas bas zato sto je HDZ..smjesno..netko ti otkida od kruha..ti se kandidiras za gradinacelnicu i sutis!! Kontam ako sad suti sto bi sve moj Osijek izgubio ubuduce!!"