Lokalni izbori 2017

ŽELI JOŠ JEDAN MANDAT

Vrkić: Kad promijenimo sebe, možemo mijenjati i grad!

Ivan Vrkić želi još jedan mandat kao gradonačelnik Osijeka. Svoju kandidaturu najavio je u Kulturnom centru kod Eurodoma, a njegovu kandidaturu podržavaju stranke SDP, HNS, HSS i Aktivni umirovljenici Hrvatske. Kao njegovi zamjenici istaknuti su HNS-ova Žana Gamoš i SDP-ov Boris Piližota. Samo onaj čovjek koji služi svome gradu, njime može upravljati – kazao je dosadašnji gradonačelnik koji kaže kako želi biti gradonačelnik bez moći.

Ivan Vrkić želi još jedan mandat kao gradonačelnik Osijeka   FOTO:STV
Piše: M.Ć. / STV

Tek kad promijenimo sebe, možemo mijenjati i grad – ponovio je nekoliko puta trenutačni gradonačelnik koji smatra kako je zaslužio još jedan mandat. Postojeće stanje ne mogu mijenjati sam, to mogu samo zajedno sa svima vama – kaže Vrkić. Taj sam prvi mandat dobio, treba mi još da bismo mogli ono što smo započeli – dodaje on. Nabrojao je gradske uspjehe oko Nogometnog kluba Osijek, Hrvatskog narodnog kazališta, u školstvu... Spomenuo je i nezaposlenost, zapošljavanje i iseljavanje iz grada i kaže kako su u Gradu učinili ono što oni mogu.

"Na kraju je ostao gospodarski razvoj, nezaposlenost, zapošljavanje i iseljavanje iz grada. I tu smo učinili ono što mi možemo ovdje. "Ali ako Hrvatska nije u stanju stvoriti konkurentnost na nacionalnoj razini, teško je nama na istoku koji je još uvijek u raskoraku između onoga što je u ratu dao za svoju državu i onoga što je dobivao, mi još uvijek hvatamo i zrak i taj korak da stignemo ostali razvijeni dio Hrvatske. Dakle, u tom dijelu, mi smo učinili sve što možemo", rekao je kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Vrkić.

Najavio je skorog prvog ulagača u Industrijskoj zoni Nemetin i prvih 100 radnih mjesta u njoj. Kaže kako stvara uvjete za IT sektor i njegove genijalce. Kao svoje radne uspjehe Vrkić je nabrojao dovršetak južne obilaznice, legalizaciju Stadionskog naselja, uređenje Trpimirove, ali i spajanje Gornjeg i Donjeg grada šetnicom. Uz to, Vrkić je obećao rješenje prometnih gužvi u Šamačkoj i Ružinoj, izgradnju parka kod bivše Bijele lađe i uvođenje vodenog tramvaja Dravom. Svaki dan radimo sve više i zato mijenjamo ovaj grad – kaže Vrkić.

"Ali kako ćemo ga na kraju promijeniti? Vrlo jednostavno. Sasvim promijeniti kad shvatimo, svatko od nas, svatko se mora malo promijeniti da bismo zajedno promijenili cijeli grad. Hvala vam lijepa", zaključio je Vrkić.

A stari gradonačelnik koji ide u utrku za novi mandat, svoju staru ekipu je promijenio. Uz njega više nisu Vladimir Ham i Denis Ambruš, već nova lica u gradskoj politici – Boris Piližota i Žana Gamoš.

"U prvom mandatu gradonačelnika Ivana Vrkića koji on sam voli nazivati stabilizacijskim..... Osijek je postao puno bolje mjesto za život. Epiteti koji su ga opisivali kao grad-slučaj zarobljen lošim odnosima, danas su na svu sreću – iza nas", rekla je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Žana Gamoš.

SDP-ov Boris Piližota bio bi drugi Vrkićev zamjenik, a od 2013. radi kao predstojnik područne službe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

"Da bi Osijek bio na razini kakvu Osječani žele i zaslužuju, grad i građani trebaju raditi, stvarati i zarađivati. Grad Osijek ne može sam graditi tvornice i poticati, odnosno pokretati proizvodnju. To je posao poduzetnika, domaćih i stranih, no grad i gradska uprava u suradnji s državom, kao što je to bio primjer i proteklih godina, treba nastaviti stvarati uvjete kako bi poduzetnici se izjasnili, odnosno prihvatili Osijek u koji je vrijedno ulagati", rekao je kandidat za zamjenika gradonačelnika Boris Piližota.

Što se tiče gradskog prostora u kojem je predstavljanje kandidature održano, Vrkić je odgovorio kako je platio i njegov najam u iznosu od 1500 kuna, a svi uposleni u gradskom sustavu koji su ga došli podržati uzeli su danas dan godišnjeg odmora.