Lokalni izbori 2017

NA PORTALU REPUBLIKA.EU SVIMA ISTI TRETMAN

Odbili ga za sučeljavanje pod izgovorom da nemaju stolicu u studiju. Revoltiran takvim izgovorom, donio svoju!

Nakon sučeljavanja na Novoj TV, gdje su pozvana isključivo četiri vodeća aspiranta na vlast prema anketi te medijske kuće, gradonačelnički kandidat Kristijan Šimičić revoltiran takvim kriterijima zahtijevao je ravnopravan medijski tretman. Podsjetimo, Kristijan Šimičić je 28-godišnji poduzetnik i vlasnik tvrtke EDUKOS u kojoj zapošljava 30 ljudi. Također je suvlasnik i suinvestitor u PitayaSolutions (5 zaposlenih), tvrtki koja razvija široj javnosti poznate pametne tuševe.

Kristijan Šimičić   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu

Rekli mu da popije kavu i da se može vratiti u Osijek

Šimičić jučer nije pozvan ni na HRT-ovo sučeljavanje unatoč tome što su pozvali sedam ostalih kandidata. Nakon razgovora i odbijenice od strane voditelja Mislava Bage, kandidat Kristijan Šimičić svoj je revolt artikulirao donošenjem stolice ispred sjedišta NOVE TV u Zagrebu, ali i objavom zanimljivog videa sa tom istom stolicom.

Šimičić jučer nije pozvan ni na HRT-ovo sučeljavanje unatoč tome što su pozvali sedam ostalih kandidata. Nakon razgovora i odbijenice od strane voditelja Mislava Bage, kandidat Kristijan Šimičić svoj je revolt artikulirao donošenjem stolice ispred sjedišta NOVE TV u Zagrebu, ali i objavom zanimljivog videa sa tom istom stolicom.


Za portal Republika.eu Šimićić kronološki iznosi tijek događaja:

''Došao sam do kontakt maila uredništva emisije Nove TV, i napisao sam da dolazim na sučeljavanje kao i ostali kandidati za gradonačelnika Osijeka. Sjeo sam rano ujutro u automobil, prevalio 300 kilometara i ponio stolicu za svaki slučaj.

Od urednika emisije, gospodina Mislava Bage sam sat vremena prije sučeljavanja dobio mail da ne dolazim u Zagreb. No već sam bio u predvorju Nove TV.

Nazvao sam ga sa zamolbom da mi da priliku kao i drugim kandidatima da predstavim program razvoja Osijeka. A on mi je samo rekao: "Odi popi kavu, okreni se i vrati u Osijek...'', razočarano nam prepričava mladi uspješni poduzetnik Šimičić. 

''Na pitanje po kojim kriterijima su birali kandidate, gospodin Mislav Bago mi je odgovorio da mi on ne mora objašnjavati po kakvim referencama bira kandidate.''

Svjestan sam da nemam budžet, da sam početnik u politici, ali tražim samo jednaku šansu kao i drugi kandidati

Nakon što je jučer saznao da Otvoreno organizira sučeljavanje u kojem sudjeluje više kandidata, odlučio ih je kontaktirati. 

''Javio sam im se na mail i telefonski, te zatražio jednake šanse. Međutim, njihov kontraargument je da u studiju imaju samo 7 stolica. Baš zato sam i napravio onaj video sa stolicom'', naglasio je Kristijan Šimičić i nadodaje da je urednik Mislav Togonal bio afirmativan, iako ga na kraju nije primio u emisiju.

Također ističe kako ga državna televizija niti jučer nije popratila u svom prilogu, dok su popratili kandidata koji je svoju kandidaturu objavio teku ponedjeljak.

"Očigledno netko vrši cenzuru moje kandidature. Svjestan sam da nemam budžet, da sam početnik u politici, ali tražim samo jednaku šansu kao i drugi kandidati. Kampanju financiram iz vlastitih privatnih izvora, od vlastite ušteđevine zarađene u biznisu. Okupili smo veliki broj sveučilišnih profesora, poduzetnika, obrtnika, najbolje studente, čak i umirovljenike i s jednom širokom ekipom pokušavamo promijeniti ovo stanje u gradu", konstatirao je Šimičić.

Ističemo kako će uredništvo portala Republika.eu svim kandidatima u predstojećoj kampanji nastojati osigurati ravnopravan, maksimalno profesionalan i adekvatan tretman u nadolazećem predizbornom vremenu.