Rukomet

NA ZRINJEVCU PAO ZRINJSKI

ŽRK Osijek ostvarile i drugu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Osijeka uspjele su ostvariti dvije uzastopne pobjede u prvenstvu prve lige. Osječanke su nakon Arene u dvorani Zrinjevac svladali i drugog konkurenta u borbi za ostanak, ekipu Zrinjskog, i tako ostale u utrci za ostankom u društvu najboljih.

Pobjeda koja budi nadu u ostanak   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković / STV

Rukometašice Osijeka u plavim dresovima bile su uvjerljive protiv ekipe Zrinjskoga na Zrinjevcu i tako zasluženo došle do druge uzastopne pobjede, inače 4. u prvenstvu, s kojom su Zrinjskom došle na 5 bodova zaostatka.

No, pitanje je hoće li to biti dovoljno za ostanak u ligi, ali su barem igračice trenerice Jelene Crnov pokazale da imaju kvalitet više u odnosu na ekipu koja je na 11. mjestu na tablici koja osigurava status.

Osječanke su od početka susreta krenule nadahnuto, i da nisu griješile mogle su vrlo rano steći veliku prednost.

No, i na odmoru već su imale 4 gola prednosti, a u nastavku utakmice domaće su igrale još sigurnije i preciznije u napadu pa je prednost Osijeka samo još više rasla.

Imale su i po 6 golova "viška", pa su u jednom trenutku gošće došle na minus 3, no to je bilo sve što su uspjele napraviti, jer plave su do kraja stalno održavale 4 do 5 golova razlike i susret mirno privele kraju.

Najefikasnija igračica utakmice bila je Ivana Zirn sa 9 golova.

Osječanke su ostale 12. na tablici sa 10 osvojenih bodova, a do kraja prvenstva ostalo je još 5 kola i nada za prvoligaša s Drave za ostanak u društvu najboljih.