Lokalni izbori 2017

LOKALNI IZBORI 2017.

Sanda Pašuld i Milan Opačak kandidati HDZ-a za zamjenike gradonačelnice Osijeka

Odvjetnica Sanda Pašuld i dosadašnji osječki gradski vijećnik Milan Opačak na predstojećim lokalnim izborima bit će kandidati Hrvatske demokratske zajednice za zamjenike gradonačelnice Ivane Šojat. Uz kandidate za svoje zamjenike Šojat je danas predstavila i osnovne smjernice svog programa.

Sanda Pašuld i Milan Opačak kandidati HDZ-aa za zamjenike gradonačelnice Osijeka   FOTO:STV
Piše: Dino Perković / STV

Svi mi koji živimo u Osijeku svjedoci smo lutanja i neznanja prethodnih gradskih vlasti, istaknula je kandidatkinja HDZ-a za zamjenicu gradonačelnice Osijeka Sanda Pašuld. Upitala je po čemu je prepoznatljiva trenutačna vlast u gradu Osijeku, te što je to konkretno gradonačelnik Vrkić napravio u četiri godine mandata.

"On se očito odmarao sve ove četiri godine dok smo mi radili. Mislim da je konačno došlo vrijeme da zaustavimo takav način funkcioniranja gradske uprave i da potaknemo velike promjene", rekla je kandidatkinja HDZ-a za zamjenicu gradonačelnice Osijeka Sanda Pašuld.

Dodala je i kako se 15 godina u odvjetničkom uredu bavi mirnim rješavanjem sporova te je najavila kako će u gradskoj upravi osnovati Ured za mirenje. Upozorila je i na položaj žena u politici, a po tom pitanju nije štedjela ni stranku kojoj pripada, te je ustvrdila kako takvo stanje namjerava promijeniti. Drugi kandidat HDZ-a za zamjenika gradonačelnice Osijeka Milan Opačak istaknuo je pak kako je kroz svoje inicijative u Gradskom vijeću već pronašao uštede i dodatne izvore prihoda za gradski proračun, te smatra kako ima još prostora za jačanje proračuna, te povećanje učinkovitosti gradske uprave.

"Želimo od gradske uprave napraviti jednu ekonomičnu, brzu i adekvatnu gradsku upravu koja rješava naše probleme, odnosno probleme naših sugrađana u jednom kratkom periodu. Shvatili smo da to nisu, da trenutna gradska uprava nije to. Hvala ti bože imao sam priliku vidjeti kroz ovo svoj mandat od četiri godine gdje su problemi", rekao je kandidat HDZ-a za zamjenika gradonačelnika Osijeka Milan Opačak.

Kao temelj svog program kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Osijeka Ivana Šojat istaknula je stvaranje preduvjeta za nova radna mjesta i zaustavljanje odlaska mladih i stručnih ljudi. Dodala je i kako će iskoristiti zanemarene potencijala grada kako bi se Osijek pretvorio u moderno urbano središte, u prijestolnicu kulturnih, društvenih i sportskih događanja. Planira pri Gradskoj upravi osnovati nekoliko ureda, i to za demografiju, za upravljanje gradskom imovinom, te ured za poduzetnike i obrtnike, ali i javno poduzeće za kulturu. Želi i smanjiti cijene dječjih vrtića, uvesti jednosmjenski rad u osnovnim školama, a dvosmjenski u vrtićima. Ističe i kako je nužno povezati grad, Sveučilište i državu radi snažne podrške IT sektoru, revitalizirati osječku Zračnu luku, te poticati investicije.