Događanja

POGLEDAJTE CIJELI RASPORED

S.A.R.S., Let 3, Bad Copy i mnogi drugi na Pannonian Challengeu

Najveći festival ekstremnog sporta i glazbe u regiji Pannonian Challenge spreman je za svoje osamnaesto, punoljetno izdanje, a danas je najavio posljednje ime sa svog nimalo zanemarivog line-upa.

Raspored izvođača na 18. izdanju Pannonian Challengea   FOTO:Pannonian
Piše: Republika.eu/ Priopćenje

Od 7. do 11. lipnja Pannonian Challenge epicentar je adrenalinske zabave pod vodstvom 300-tinjak ponajboljih svjetskih BMX, skate i inline vozača. No, u noćnom dijelu festivala adrenalin se seli u dvorište Vege u centru grada gdje se ona najzanimljivija radnja odvija na plesnom podiju.

Osijek, 4. svibnja, u osječkom hotelu Osijek najavljen 18. po redu Pannonian Challenge, čiji će line-up, kako sportski tako i glazbeni, ove godine nadmašiti sva očekivanja. Pored dosad najavljenih izvođača (S.A.R.S., Bad Copy, Frenkie i mnogi drugi), koji će u noćnim satima začiniti BMX, skate i inline natjecanja, na glazbeni stage stiže i Let3. Nešto ranije nego dosad, Pannonian će ove godine svoje punoljetno izdanje održati od 7. do 11. lipnja, a na radost svih posjetitelja, ulaznice za sportski dio festivala bit će besplatne za sve gledatelje, dok će ulaznice za glazbeni dio koštati 20 HRK po noći.

Voditelj Pannonian Challengea Jurica Barać istaknuo je nekoliko noviteta koji nas očekuju na ovogodišnjem izdanju festivala: „Dijeli nas još mjesec dana do osamnaestog Pannonian Challengea, a čast mi je da će ga ove godine posjetiti svjetski prvak i trenutno najveće ime BMX-a u svijetu – Australac Martin Logan. Osim toga, u noćnom dijelu festivala zabavljat će nas S.A.R.S., Let3 i druga imena koja obećavaju izvrstan provod. A poseban poklon našoj publici je besplatan ulaz na sportski dio događaja!“

Barać je napomenuo kako će se za vrelu atmosferu ovogodišnjeg Pannoniana pobrinuti preko 300 vrhunskih sportaša svijeta, više od 200 marljivih volontera i članova organizacije te preko 50 glazbenika iz naše regije te pozvao sve da se otvorenju festivala pridruže 7. lipnja u parku na zajedničkom roštilju.

Da je Pannonian jedan od najvažnijih brendova grada smatra i njegov gradonačelnik Ivica Vrkić, koji je tijekom konferencije rekao da se festival profilirao u neizostavni dio sportsko-zabavno-turističke ponude grada.

„ Izrastao je u pravi , ne samo gradski, već i regionalni događaj ovoga tipa te Osijek upisao na kartu natjecanja u ekstremnim sportovima koji privlače najbolje svjetske BMX vozače i skejtere“, rekao je gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić.

No, ovaj festival nije samo zaštitni grad Osijeka, već i cijele Osječko-baranjske županije, a njezin župan Vladimir Šišljagić rekao je kako se rado sjeti skejtera na Trgu Ante Starčevića, te ponosa kada je osnovan prvi skate park, a zatim i drugi…

“Danas je Pannonian Challenge dokazani projekt, hrvatski i svjetski event, kojemu se pristupa krajnje ozbiljno i odgovorno, ali i dalje zrači vedrim i sportskim duhom svih sudionika i gledatelja, unatoč vječnim komarcima. Takav nam i treba.”

Pannonian Challenge u ovih je 18 godina pokazao i svoj turistički značaj. Osim što privlači vozače iz svih dijelova svijeta, u tih pet dana dom je i posjetiteljima koji o njemu šire riječ svuda po svijetu. Pomoćnica Ministra turizma Snježana Brzica izjavila je kako su svjesni da je za privući veći broj turista potrebno mnogo više od sunca i mora.

Pannonian je od malog natjecanja za lokalne vozače izrastao u ekstremni sportski događaj svjetskih razmjera, koji se nalazi na listi želja skoro svih najboljih vozača svijeta. 

A Pannonian Challenge danas ne bi bio to što jest bez vozača koji mu se vraćaju iz godine u godinu. No, osječka publika najviše voli kada parkom prolazi netko od hrvatskih BMX, inline ili skate vozača. Marin Ranteš, najbolji hrvatski BMX vozač, rodom je iz Varaždina, ali Osijek mu je kao drugi dom. „Pannonian je za mene velikog značenja, pogotovo jer je jedino natjecanje u mojoj zemlji. Naravno da pred domaćom publikom imam dodatni poticaj za pokazati svoj maksimum, ali i Osijek je moj drugi dom. Tu se osjećam kao domaćin, tu želim svoje prijatelje iz cijelog svijeta ugostiti, pokazati im ljepote naše Slavonije, upoznati ih s duhom naših ljudi, pokušati ih upoznati sa specifičnostima hrvatske kuhinje i ne manje važno – pružiti im najbolji after party.“

Za vruće večeri festivala i njihov zvuk pobrinut će se bogat line-up, koji su organizatori sastavili za rođendansko izdanje festivala. 

 Cijeli raspored:

Srijeda 7. lipnja

Omer

DJ Umbo

Četvrtak 8. lipnja

Phat Phillie i Bizzo Bodega

Bad Copy

DJ Oliver

Petak 9. lipnja

S.A.R.S.

ABOP

DJ PIPS

Subota 10. lipnja

Sassja

Let 3

Frenkie

YESH