Brodsko-posavska

DRAMA U NOVOJ GRADIŠKI

Dvojac uhićen nakon razbojničkog i nasilničkog pohoda

Policijski specijalci uhitili su u Novoj Gradiški dvojicu muškaraca u dobi 32 i 26 godina, a sumnjiče ih za krađu na benzinskoj postaji, demoliranje ugostiteljskog objekta i pucnjavu.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: HINA

Serija incidenata za koje policija tereti uhićeni dvojac započela je u nedjelju navečer. Oko 22.40 sati primili su dojavu o krađi na  benzinskoj postaji u Svačićevoj ulici u Slavonskom Brodu, nakon što je tada nepoznati muškarac u automobil marke Opel natočio više desetaka litara goriva te s prodajnih polica ukrao cigarete i razna pića.

Potom je oko 23.50 u novogradiškoj policijskoj postaji zaprimljena dojava o razbijanju inventara u ugostiteljskom objektu. Osumnjičeni dvojac se isprva automobilom zabio u lokal, a potom nastavio razbijati inventar u lokalu.

Iza ponoći policiji je dojavljeno i o pucnjavi iz vatrenog oružja u Ulici Sv. Vida u Novoj Gradiški. U pucnjavi je oštećen osobni automobil marke Smart čiji je u 41-godišnji vlasnik, ujedno i vlasnik demoliranog ugostiteljskog objekta.

Policija je nakon pretrage više lokacija osumnjičene pronašla u Ulici baruna Trenka u Novoj Gradiški.

"Pronašli su ih policijski službenici Specijalne jedinice policije Osijek. Nakon pregovaranja i pozivanja megafonom da se predaju 32-godišnjak i njegov 26-godišnji prijatelj pokušali su pobjeći na stražnji izlaz kuće, gdje su ih dočekala dva taktička tima specijalne policije te svladala uporabom tjelesne snage i uhitila", rekla je glasnogovornica brodsko-posavske policije Kata Nujić, dodajući da u incidentima u kojima je sudjelovao  osumničeni dvojac nije bilo ozlijeđenih osoba.

Muškarac u dobi 32 godine od ranije je poznat policiji po nizu sličnih incidenata.


(Hina)